top of page

5 gezondheid voordelen van QI-GONG in de herfstQigong beoefenen in de herfst kan verschillende voordelen hebben, waaronder:

  1. Balans in energie: Qigong helpt om de energiestroom in het lichaam in evenwicht te brengen, wat vooral nuttig kan zijn in de herfst wanneer de natuurlijke energie verschuift.

  2. Versterking van het immuunsysteem: De herfst brengt vaak verkoudheden en griep met zich mee. Qigong kan het immuunsysteem versterken en de weerstand tegen ziekten verbeteren.

  3. Verlichting van stress: Qigong omvat ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen die stress verminderen, wat belangrijk is in een seizoen waarin de dagen korter worden en het weer verandert.

  4. Versterking van de longen: In de herfst is de luchtkwaliteit soms minder gunstig. Qigong-oefeningen kunnen de longfunctie verbeteren en de ademhaling ondersteunen.

  5. Verbetering van mentale helderheid: Qigong kan helpen bij het behouden van mentale helderheid en concentratie, wat vooral handig is wanneer de dagen korter worden en er minder natuurlijk licht is.

Houd er rekening mee dat de specifieke voordelen van Qigong in de herfst afhangen van de individuele beoefenaar en zijn of haar behoeften. Het is altijd raadzaam om met een ervaren Qigong-instructeur te werken voor de beste resultaten.


In de herfst en wintermaanden geef ik altijd extra aandacht aan de longenergie , het metaal element wat dan het actiefst is.


Patricia , qigong trainer
18 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Gerelateerde producten

bottom of page