top of page

7 voordelen van acupressuur voor elke leeftijd

Acupressuur is een oude helende kunst die helpt bij het loslaten van spanningen in het lichaam en die de energiestroom door het lichaam verbetert. Deze techniek is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde - net zoals acupunctuur (dit is met naalden)


Acupressuur behandelingen worden uitsluitend door getrainde therapeuten gegeven. Zij gaan op zoek naar onbalans in zowel de fysieke als psychische gezondheidstoestand. Bij acupressuur wordt druk met de vingers gegeven op specifieke punten met helende effecten. De druk kan van zeer licht tot diep gaan, afhankelijk wat jouw lichaam op dit moment nodige heeft. Er wordt ook gebruik gemaakt van diepe strekkingen en rocking.


1. JE ZIET ER JONGER UIT


Door acupressuur wordt natuurlijke vitaliteit gereset en behouden doordat de natuurlijke bloedstroom door het lichaam stroomt. Een gezonde circulatie draagt bij tot een gezonde, stralende uitstraling. Gezicht acupressuur haalt spanning uit het gelaat en hals weg waardoor je er minder vermoeid en oud gaat uitzien.


2. BETERE HOUDING


Acupressuur is bijzonder effectief bij rug- en wervelkolom pijn. Doordat de spanning en pijn vermindert gaat de wervelkolom zich vanzelf herstellen.


3. PIJNVERLICHTING


Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat acupressuur pijn vermindert. En als bonus, acupressuur is een non-invasieve manier om het lichaam te benaderen waardoor je minder of misschien wel geen pijnstillers hoeft te nemen. Acupressuur helpt bij rugpijn, spanningshoofdpijn, menstruatiepijn, zelfs bij de bevalling.


4. BETERE BLOEDCIRCULATIE EN IMMUNITEIT


Net zoals bij een reguliere massage is één van de voordelen van acupressuur dat zowel de bloed- als de lymfe circulatie verbetert. Hoewel het nog niet kan gemeten worden ( in Zwitserland is een intussen wel een onderzoek aan de gang waarbij de CHI kon gemeten worden !) zeggen mensen dat een verbetering voelen van hun chi of levenskracht na behandelingen.

Het is wel zo dat wanneer je een verbeterde doorstroming hebt , jouw immuunsysteem een boost krijgt en je helpt beter bestand te zijn tegen ziekte en aanvallen van buitenaf.


5. TRAUMA VERWERKING


Alles wat je meemaakt wordt opgeslagen in jouw cellen. In de Chinese Traditionele Geneeskunde zegt men dat trauma's voor blokkades zorgen in het meridianen stelsel. Zowel psychische als fysische trauma's kunnen diep verborgen blijven in het lichaam waardoor je geblokkeerd geraakt en blijft. Acupressuur behandelingen zijn bedoeld om deze blokkades op te sporen en zo de spanningen los te laten.


6. STRESS BESTENDIG


Door regelmatig een acupressuur behandeling te doen vermindert jouw stress niveau, ebt angst weg en krijgt depressie geen kans.

Een studie heeft aangetoond dat bij 3x per week acupressuur gedurende 4 weken patiënten met chronische aandoeningen aanzienlijk vooruitgang maken en veel minder stress ervaren.


7. BETERE SEX


Acupressuur kan jouw sex leven verbeteren doordat de life chi verbetert en de lichaam chemie geoptimaliseerd wordt.


Regelmatige behandelingen helpen om meer balans in jouw leven te brengen. Probeer eens acupressuur !


PATRICIA acupressuur therapie, vitaliteitscoach75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page