top of page

Afvallen met shakes ?Tot voor kort kon je bij de meeste merken wel shakes krijgen maar bij nader inzien bevatten deze zoveel suiker dat je telkens in een vicieuze cirkel terecht komt.

Bovendien kunnen te veel shakes van deze problemen veroorzaken bij de goede werking van jouw nieren


In het nieuwe Body-Mission programma van LR is er met heel veel wetenschappelijk onderzoek een nieuw programma op de markt dat geschikt is voor 'bijna' iedereen. Of je nu gewicht wil verliezen, bijkomen of gewoon gezond wil blijven. En er zijn fundamentele verschillen als je vergelijkt met 'bekende' merken.


Hier vind je handige weetjes voor jouw gewichtscontrole


Tijdens je LR BODY MISSION-programma, en ook erna, is het belangrijk om evenwichtig en gevarieerd te eten.


Wij ondersteunen je graag bij je missie en geven je graag advies.


1. Voedingsvezels

2. Eiwitten

3. Stevia

4. Suikergehalte


1. WAT ZIJN VOEDINGSVEZELS


Voedingsvezels Voedingsvezels zijn plantaardige bestanddelen die niet of slechts in beperkte mate door het menselijk lichaam kunnen worden verteerd.

Ze zitten vooral in de buitenste lagen van graankorrels en in peulvruchten, groenten en fruit, noten en zaden. Voedingsvezels behoren tot de koolhydraten en leveren geen of weinig calorieën. Zij vervullen belangrijke functies in het menselijk lichaam. Vezels stimuleren de darmtransit en bevorderen zo de spijsvertering en dragen bij tot een langdurig verzadigd gevoel. Vezels kunnen ook een deel van de cholesterol in de darm binden en zo het cholesterolgehalte in het bloed helpen verlagen. In de dikke darm werken vezels als een probioticum, d.w.z. zij voorzien de micro-organismen in de darm van voedingsstoffen en stimuleren hun groei.


1 Het Deutsche Gesellschaft für Ernährung (Duitse Vereniging voor Voeding) beveelt aan om minstens 30 g voedingsvezels per dag te eten. Maar voor veel mensen is het moeilijk om de referentiewaarde voor de inname van voedingsvezels te halen: uit een nationale studie over voedselconsumptie bleek dat 75% van de vrouwen en 68% van de mannen minder dan 30 g voedingsvezels per dag consumeerden. De inname bedroeg 25 g voor mannen en 23 g voor vrouwen per dag.1


2. WAT ZIJN EIWITTEN


Bij eiwitten is één eigenschap bijzonder belangrijk: de biologische waarde. De biologische waarde geeft aan hoe efficiënt een voedingseiwit door het lichaam kan worden opgenomen. Kippeneieren, bijvoorbeeld, hebben een biologische waarde van 100%. Veel mensen geloven dat dierlijke eiwitten zoals wei een hogere biologische waarde hebben dan plantaardige eiwitten omdat hun aminozuurprofiel vergelijkbaar is met dat van de mens. Met een zorgvuldig geselecteerde combinatie van verschillende plantaardige eiwitten, zoals soja en erwten, kan echter een even hoge waarde worden bereikt als met wei-eiwitten.


Hier volgt een overzicht van wat je moet weten over sommige plantaardige eiwitten:

Erwten 2 : • Hoog eiwitgehalte • 23 g eiwit per 100 g erwten • Bevatten meer eiwitten in 100g dan eieren, melk en rundvlees • Helpen spieren op te bouwen


Kikkererwten 3 : • Rijk aan eiwitten, vitaminen en nuttige voedingsvezels • Helpen het spijsverteringsproces • Voorkomen de kleine honger • Hebben een antioxiderende werking


Bonen 4 : • Veel nuttige voedingsvezels en eiwitten • Milieuvriendelijke teelt • Bonen kunnen in koude gebieden worden geteeld, waardoor het transport minder tijd kost en er minder ontbossing is. • Worden geteeld zonder milieubelastende meststoffen

Soja 5 : Rijk aan nuttige eiwitten Heeft een zeer goed voedingsprofiel en de hoogste biologische waarde van de plantaardige eiwitten.


3. WAT IS STEVIA


Stevia is een geweldig alternatief voor traditionele suiker. Stevia geeft niet alleen een zoete smaak, het is ook calorievrij. Een ingrediënt met vele kwaliteiten.


4. SUIKERGEHALTE


Bij de beschrijving van de hoeveelheid suiker in een levensmiddel zijn er drie formuleringen: "Suikervrij", "Laag suikergehalte" of "Zonder toegevoegde suikers".


Maar wat betekenen deze formuleringen? • "Suikervrij" mag alleen worden gebruikt wanneer het volgens de bereidingswijze bereide levensmiddel 0,5 g of minder suiker per 100 ml bevat. • "Laag suikergehalte" betekent dat het levensmiddel minder dan 5 g suiker bevat en, in het geval van dranken, minder dan 2,5 g suiker per 100 g of ml. • "Zonder toegevoegde suiker" betekent dat tijdens het productieproces geen suiker aan het levensmiddel is toegevoegd. Het voedsel kan echter van nature voorkomende suikers bevatten uit ingrediënten zoals fruit of groenten.


bron

2 3 4 5 Vakblad Pharmazeutische Zeitung (2018) : Plantaardige eiwitten onder de loep Eat smarter Journal Süddeutsche Zeitung (2020) Journal of Agricultural and Food ChemistryBODY MISSION IS MEER ! VOOR KLEINE OF GROTE DOELEN


Ontdek meer over de producten BODY MISSION


Geniet van dit Holistisch concept : jouw maaltijden, jouw persoonlijke begeleiding en jouw online support.


WAT KOST HET ?


- Je betaalt enkel de producten die bij jouw passen om jouw gezondheid en gewicht te optimaliseren. Alle recepten (vis, vlees, vegi, natuur, koud, warm, dessertjes- en de online training plus dagelijkse oefening krijgt je HELEMAAL GRATIS !


Interesse in de BODY MISSION of de darm/stofwisselingskuur ? Stuur gerust een berichtje. Heb je zelf al ervaring hiermee ? dan hoor ik het graag.25 weergaven0 opmerkingen

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Gerelateerde producten

bottom of page