De 5 Tibetanen

Het was een tijdje geleden dat ik deze yoga oefeningen deed.

Ik herinner mij vooral dat ik duizelig en uitgeput neer viel doen ik dit in de yogales deed.

Daarom ging ik op zoek naar informatie en omdat ik met 50 plussers werk aan een eeuwig jong project heb ik de 5 Tibetanen op mijn eigen tempo opnieuw in mijn leven gebouwd.

En zelf na drie dagen merk ik al verschil !

Ik zal de komende tijd mijn ervaringen aanvullen en hieronder kan je lezen hoe je zelf aan de slag kan.

Misschien wil je toch veilig oefenen en dan nodig ik je uit in één van mijn Yoga for real life lessen daar doen we regelmatig de 5 Rites :


Oefening 1

Strek de armen zijwaarts, handpalmen naar beneden. Houdt de schouders ontspannen en breng armen en schouders op één lijn. Draai nu op de plaats om je as met de klok mee. Richt je blik op een vast punt zodat je niet duizelig wordt en je evenwicht verliest. Na het draaien, haal je drie keer adem waarbij je bij het inademen de handen boven het hoofd samen brengt, en bij het uitademen de armen zijwaarts laat zakken. Door het langzaam opbouwen van het aantal draaiingen train je je evenwichtsorgaan. Bovendien werkt het draaien als een centrifuge op het lichaam en de ingewanden waardoor onzuivere stoffen verdwijnen.

adem 3 keer diep in en uit


Oefening 2

Ga plat op de vloer liggen met de armen langs je lichaam. Handpalmen naar beneden. Haal adem door je neus en til je hoofd op van de vloer en til tegelijkertijd je benen op terwijl je je knieën gestrekt houdt. Terwijl je uitademt laat je je hoofd zakken en laat je je benen ook weer zakken. Ontspan je spieren even en herhaal de oefening. Als je klaar bent haal je drie keer diep adem terwijl je handen op je onderbuik liggen.


adem 3 keer diep in en uit


Oefening 3

Ga op je knieën zitten, knieën onder de heupen. Terwijl je uitademt buig je je kin naar je borst. Bij het inademen buig je langzaam naar achteren en laat je je hoofd naar achteren zakken. Steun met je handen op je billen of dijen. Als je klaar bent met de oefening haal je drie keer diep adem terwijl je zittend op je knieën voorovergebogen zit of op je rug ligt met de handen op de buik.


adem 3 keer diep in en uit


Oefening 4

Ga zitten met je benen gestrekt voor je, armen langs het lichaam steunen op handpalmen. Adem uit, en buig de kin naar de borst. Adem dan langzaam in en hef je bovenlichaam omhoog en laat je hoofd naar achteren vallen. Hou even de adem in en span de spieren van je lichaam. Adem uit en keer langzaam terug in de beginpositie. Herhaal. Na afloop ga je liggen en haal je drie keer diep adem.


Oefening 5

Begin in kruiphouding. Handen onder de schouders, en knieën onder de heupen. Adem in. Til je staartbeentje op en kom in de omgekeerde V houding terwijl je uitademt. Buig je kin naar je borst. Laat je lichaam naar beneden zakken, krom je rug en buig je hoofd inadem

t achterover en kijk naar boven. Herhaal. Ga na afloop liggen en haal drie keer diep adem.

Geniet van de sensatie !


adem 3 keer diep in en uit


Patricia, yogarebel51 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven