top of page

De beste oefeningen voor jouw knie


Iedereen kent het wel.


Je begint met een loop- of wandeltraining en je voelt een zeurende pijn aan de zijkant van je knie.


Je gaat de trap op en lap daar is die knie weer !


Je hebt een fietstochtje gemaakt en alles loopt op wieltjes maar 's nachts maakt jouw knie je wakker.


En dit komt echt niet alleen voor bij ouderen.


Zelf ben ik meer dan veertig jaar actief in dans, fitness, lopen, wandelen , yoga. Niet alles tegelijk natuurlijk maar bij iedere activiteit was er wel een moment van overbelasting of blessure van mijn knie. Een verkeerde beweging, overtraining, artrose, osteoporose,...


WAT KAN JE DAARAAN DOEN ?


  1. goed opwarmen

Er wordt nog altijd gediscussieerd over het nut van opwarmen. Ik heb nog geen enkele prof atleet weten starten zonder opwarming. Dus doe het toch maar en luister goed hoe jouw lichaam vandaag voelt. Iedere dag is anders.


2. licht stretchen achteraf


Dit moet je vooral zelf ervaren wat er goed voor jou voelt.


3. oefeningen tussendoor om de knie te versterken.


Onze knie moeten in ons leven nogal wat schokken opvangen. Daarom is het zeker het overwegen waard om ze een beetje extra aandacht te geven.


hier zie je op de afbeelding waaruit jouw knie bestaat :


5 OEFENINGEN die veel gehanteerd worden en vrij makkelijk zijn uit te voeren zonder de oefening verkeerd te doen :

  1. Staan op 1 been.

Probeer 30 seconden te blijven staan op 1 been. Je moet proberen op dezelfde plek stil blijven staan.

Gaat deze oefening goed dan kan je de oefening moeilijker maken door op een zachte ondergrond te gaan staan zoals een tapijt of handdoek of schrijf met jouw andere voet virtueel het alfabet op de grond.

2. Gestrekt heffen van bovenbeen.

Dit is een oefening voor de voorste bovenbeenspieren . Voor de quadriceps maar is laag belastbaar voor de knie. Ga liggen en hef het bovenbeen ongeveer 20 cm en dan 10cm laten zakken. Probeer 10 keer het been op en neer te bewegen tussen de 10-20 cm boven de grond. Is dit te zwaar? laat dan het been zakken tot op de grond.


3. Buigen en strekken van de knie in zit ook ter versterking van de voorste bovenbeenspieren.

Belangrijk dat u goed rechtop zit en dat u uw knie langzaam buigt en maximaal strekt. Deze oefeningen mag u in 3 series van 10-15 herhalingen uitvoeren.

4. Squat

Deze oefening is bij velen bekend. Goed voor de bilspieren en beenspieren. De voeten worden op schouder breedte geplaatst. Handen naar voren uitstrekken of in de zij plaatsen. Vervolgens buig je zo ver mogelijk door de knieën net alsof je op een stoel gaat zitten. De knieën mogen hierbij niet voorbij de tenen dus zorg dat je de billen goed naar achteren brengt en de rug recht houdt. Deze oefeningen mag je in 3 series van 10-15 herhalingen uitvoeren.

5. Hielen naar billen

Bij deze oefening voor de achterste been spieren/hamstrings mag je steunen aan de stoel of iets dergelijks. Sta mooi recht op blijft staan en vervolgens mag je jouw knie buigen terwijl de bovenbenen naast elkaar blijven. De hiel gaat richting de bil. Deze oefeningen mag je in 3 series van 10-15 herhalingen uitvoeren.


Kan je zelf de discipline niet opbrengen om te oefenen ? Geen probleem.

Je kan voor een persoonlijke oefensessie terecht bij Patricia in de acupressuurpraktijk. Of je kan ook deelnemen aan onze wekelijkse Healing Qi-GONG lessen waarin aandacht aan het volledige lichaam en de ademhaling wordt gegeven.


EN IS ER NIEUWS IN DE MAGNEETHERAPIE !
Dit nieuwe kniebandage van Energetix is het eerste dat latex- en neopreenvrij is.

Maar dat is niet alles. Er zitten maar liefst 11 magneten in verwerkt.

Dit zorgt niet alleen voor een betere doorbloeding, snel herstel maar ook ondersteuning. Het bandage heeft een gel ring rond de patella en een ademend stukje in de knieholte. De zijkanten hebben een verend effect om te schokken op te vangen.


Moet je dit dragen tijdens het sporten ? Nee, je kan dit ook preventief dragen en na het sporten (fietsen, wandelen, ...) Maar door de anti-slip strook blijft het mooi op zijn plaats zitten, ook tijdens de aktiviteiten.Tot slot. Beter voorkomen dan genezen !


KNIEBANDAGE BESTELLEN


Ik wens je een krachtige dag met sterke knieën !

Patricia , acupressuur en healing qi-gong therapeute


107 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Yorum

5 üzerinden 0 yıldız
Henüz hiç puanlama yok

Puanlama ekleyin

Bedankt voor de gouden tips ! 😁

Beğen
bottom of page