top of page

Join the Club

Join our email list and get access to specials deals exclusive to our subscribers.

De voordelen van een Shiatsu massage

Waarom het aan te bevelen is om minstens elk seizoen een shiatsu massage te boeken.

Ook wanneer je regelmatig yoga of qigong beoefent, of personal training doet.


op de massage stoel ontspan je vanzelf
nek rug en schouderpijn

De verantwoordelijkheden van het leven kunnen angst veroorzaken, wat leidt tot zowel emotionele als fysieke problemen. Stress en pijn zijn vaak met elkaar verbonden en kunnen uw kwaliteit van leven verstoren.


Massages worden al eeuwenlang gebruikt als een manier om de spieren en de geest te ontspannen, en Shiatsu-massages worden al snel een populairdere therapeutische optie dan medicijnen.


Zelfs als het geen Shiatsu-massage was, is de kans groot dat je je na elke massage-ervaring heel ontspannen voelt. De vermindering van spierspanning en de serene omgeving van massages zorgen voor een mate van ontspanning die veel mensen nodig hebben.


Shiatsu-massages helpen u niet alleen om u beter te voelen, maar ook om stress en pijn te verminderen. Als die ene massage je een goed gevoel gaf, stel je dan eens voor wat regelmatige sessies zouden kunnen doen voor je algehele welzijn.


De Shiatsu-massage

Onderzoek heeft aangetoond dat massages de gezondheid op verschillende manieren ten goede komen, waaronder pijnvermindering en de verlichting van depressieve symptomen die verband houden met ziekte.

Massages zijn zelfs met succes gebruikt om de gemoedstoestand van mensen die lijden aan kanker en aids te verbeteren en om kinderen met autisme te helpen.


Dus, hoe zit het met massages die zo genezend zijn? De meeste massagestudio's bieden Zweedse massages aan, maar als je eenmaal de superieure voordelen van de Shiatsu-massage begrijpt, ga je er zeker naar op zoek. En dan heb je ons adres gevonden :)


Shiatsu maakt al eeuwenlang deel uit van de Japanse cultuur en is de fysiotherapie die het natuurlijke vermogen van uw lichaam ondersteunt om zichzelf te genezen en in balans te brengen.


De Shiatsu-massage brengt emotioneel, fysiek en psychologisch welzijn samen in één vorm van therapie.


Ook al betekent Shiatsu "vingerdruk", de massages omvatten het gebruik van handen, handpalmen, ellebogen en zelfs voeten om druk uit te oefenen op het lichaam.


Het grote verschil met traditionele Zweedse massages is dat Shiatsu meer therapeutisch is in plaats van ontspannend.


Shiatsu is absoluut ontspannend, maar richt zich ook op het vrijgeven van geblokkeerde energie in het lichaam om te ontspannen en natuurlijke genezing te stimuleren.


Deze techniek omvat ook acupressuur die specifiek gericht is op geblokkeerde meridiaan lijnen. Door de druk op deze lijnen te verlichten, stroomt energie door het lichaam langs paden die uitreiken naar elk belangrijk orgaan.


Omdat de Shiatsu-massage verschilt van traditionele massages, dient u dit eerst te overleggen met uw arts. Hoewel het zelden voorkomt dat negatieve effecten worden gemeld, moeten sommige personen voorzichtig zijn.


Waarom je shiatsu nodig hebt


Minder stress: Shiatsu massages zorgen ervoor dat u zeker minder stress voelt. Hoe slecht de week ook is, één sessie kan de stress ongedaan maken en je tegelijkertijd ontspannen maar energiek maken.


De stressreactie van het lichaam kan na langere tijd zijn tol eisen. Door het lichaam te herstellen naar zijn natuurlijke staat en energieniveau, helpen Shiatsu-massages uw lichaam te herstellen van stress.


Het herstel en de balans van gezonde energieniveaus zorgt er ook voor dat stress in de toekomst gemakkelijker te hanteren zal zijn. Er zijn onderzoeken uitgevoerd waarbij Shiatsu werd gebruikt als een vorm van therapie voor bepaalde aandoeningen, waaronder autisme en bevalling (vooral in het Oosten wordt dit in ziekenhuizen gebruikt)


Angst was aanzienlijk verminderd bij kinderen met autisme en de behoefte aan pijnstillers was lager tijdens de bevalling nadat specifieke drukpunten met Shiatsu waren aangepakt.


Minder pijn: Shiatsu-massages worden al lang gebruikt om pijn te verlichten, inclusief pijn zo ernstig als brandwonden. Uit onderzoek is gebleken dat pijn wordt verminderd bij slachtoffers van brandwonden en bij mensen die lijden aan pijn in de onderrug of andere spierpijn.


Afhankelijk van de ernst en de aandoening die de pijn veroorzaakt, kunnen Shiatsu-massages alleen worden gebruikt of in combinatie met medicijnen om pijn te verlichten. Zodra de energiestroom door het lichaam is hersteld, is het waarschijnlijk dat de massages kunnen worden voortgezet, maar de behoefte aan medicijnen zal worden verminderd als ze niet worden uitgeroeid.


Shiatsu is ontworpen om het natuurlijke vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen te ondersteunen, zodat u mogelijk geen pijnstillende medicijnen meer nodig heeft.deze vrouw ontspant op de rug tijdens de shiatsu
op de massage tafel ligt je comfortabel

Geen angst meer: stress is iets dat we allemaal ervaren, maar angst is stress die niet stopt. Constant piekeren en een cyclus van irrationele gedachten kenmerken angst.


Het probleem is dat hoewel angst een mentale aandoening is, de effecten die het veroorzaakt erg fysiek zijn. Je lichaam ondergaat de stressreactie op een continue en herhaalde basis, zelfs als de dreiging die de angst veroorzaakt alleen wordt waargenomen.


Na verloop van tijd kan angst uw gezondheid ernstig schaden. Onbehandelde angst schaadt niet alleen uw geestelijke gezondheid, maar kan ook fysiek een grote tol van uw lichaam eisen.


Angst is gekoppeld aan ernstige aandoeningen zoals hypertensie, IBS, lekkende darmsyndroom en zelfs hartaandoeningen. Shiatsu-massages helpen angstgevoelens te verminderen en energiestromen te veranderen, je lichaam is beter toegerust om met stress om te gaan.

Betere energiestroom: Shiatsu-massages helpen uw algehele welzijn door de energiestroom door uw lichaam te veranderen. Geblokkeerde energie wordt verondersteld fysieke pijn en stress te veroorzaken. Er wordt op een heel bewuste manier druk uitgeoefend op het hele lichaam om specifieke punten aan te pakken die de energiestroom blokkeren.


SAMENVATTING


De traditie van Shiatsu richt zich op het behoud van evenwicht en gezondheid door een positieve energiestroom door het lichaam te stimuleren. De dagelijkse druk van het leven en fysieke trauma's kunnen de energiestroom belemmeren, waardoor Shiatsu een noodzaak wordt voor wie op zoek is naar een betere kwaliteit van leven.


Shiatsu-massages kunnen troost bieden bij verschillende aandoeningen en verlichting bieden bij dagelijkse stress. Meer dan alleen een tijdelijke oplossing, deze stijlmassage verandert de energiestroom door uw lichaam en zorgt voor een holistisch genezend effect.


Met minder pijn, een helderder hoofd en een verbeterde energiestroom, zal de dagelijkse stress gemakkelijker te dragen zijn en zal uw lichaam beter uitgerust zijn om gezondheidsbedreigingen te bestrijden. Een Shiatsu-massage kan lichaam en geest helen en geeft je elke dag een gloednieuw gevoel.


Patricia is shiatsu en acupressuur therapeute en behandelt op de massage tafel. Steeds in overleg met de klant

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page