top of page

De grote transformatie komt eraan

De yang energie wordt sterker en krachtiger


De kracht van de lente begint op 5 mei


Mei wordt gezien als het hart van de lente, halverwege tussen het begin van de lente eind : maart en het begin van de zomer : eind juni. Het is het hart van de lente op de standaard kalender.
Op de Chinese maankalender zien we mei om een andere reden als het hart van de lente. Zomerenergie begint sterk op te komen in mei en zomerenergie is de tijd van hartenergie.


Volgens de maankalender is 5 mei het officiële begin van de zomer. Dat is een speciale datum omdat er op dat moment veel opwinding in de atmosfeer zal zijn en de energie een grote verschuiving zal ondergaan.


Vanaf deze dag zal de zon sterker worden. De temperatuur zal heel snel stijgen, alle planten zullen heel snel groeien en de hele natuur zal tevoorschijn komen voor een universele dans.


Het lichaam maakt deel uit van de natuur, dus het volgen van de stroom van de natuur is de kern van de Chinese Vijf Elementen-filosofie.


De Yang-energie wordt in deze tijd van het jaar sterker en sterker en de energie in het lichaam heeft de neiging er meer uit te gaan.

Om jezelf in harmonie te houden met die stroom, raden we het volgende aan...


Begin wat later naar bed te gaan en sta eerder op zodat de Yang-energie de tijd heeft om vrij te komen. Slaap is misschien niet diep omdat de Yang-energie zo actief is en de hele tijd naar buiten wil.


Diepe ademhaling

Diep ademhalen is erg goed. Haal zo vaak mogelijk lang, zacht en diep adem en zorg voor een glimlach op je gezicht. Dit helpt om de angst te kalmeren.Beweeg meer en drink veel vocht

Probeer echter te voorkomen dat je iets heel kouds drinkt, want dat onderbreekt de bewegingen van Yang-energie. Het is vooral belangrijk om na het sporten niets kouds te drinken en je flink in het zweet te werken. Als je meteen iets kouds drinkt, raakt die energie gevangen en onderbroken, wat niet goed is voor de interne organen,Vermijd natte kleding, vooral na het sporten


Neem na het sporten zo snel mogelijk een douche, droog je af en kleed je om. Ga niet in natte kleren liggen of in een natte of vochtige ruimte, want in deze tijd van het jaar en de hele zomer probeert de Yang-energie zich altijd los te maken van de huid.


Hoewel lichaamsbeweging erg belangrijk is, moet u voorkomen dat u zeer actieve lichaamsbeweging doet voordat u naar bed gaat. Wacht na het sporten minimaal vier uur voordat u naar bed gaat.
Houd de bloeddruk in de gaten


Vanaf 5 mei begint de hartenergie de leiding te nemen, dus houd je bloeddruk in de gaten. Dit is erg belangrijk als de temperatuur buiten stijgt en steeds warmer wordt.


Het is ook belangrijk om boosheid of dergelijke emoties te vermijden, omdat ze je bloeddruk kunnen verhogen en niet goed zijn voor het hart. Elke keer dat je boosheid voelt opkomen, haal dan lang, langzaam, zacht en diep adem. Langzaam, zacht en diep ademen is altijd gunstig, maar het is zelfs nog belangrijker in deze tijd van het jaar en tijdens de zomer.

"Breng jouw mondhoeken richting jouw oren. Dit helpt om angst en stress gevoelens te verminderen"

Doe meer zittende meditaties versus actieve oefeningen


Het doen van actieve Good Qigong-oefeningen is altijd goed voor je, maar deze tijd van het jaar is het beter om meer zitmeditatie te gaan doen dan andere tijden van het jaar.Zitmeditatie helpt het hart beter te kalmeren. Het volgen van deze richtlijnen zal zeer gunstig zijn voor je hart en al je lichaamsenergie: je voorbereiden op de vuurenergie en hitte van de zomer die steeds sterker zullen worden.


Kom meedoen elke zaterdag voormiddag. We oefenen buiten. Je hebt geen ervaring nodig.Breng je hart tot rust in zittende meditatie.Vind je deze blog leuk, deel hem ?

Heb je tips over vragen ? Laat het weten in de comment.


Patricia , qigong trainer, shiatsu therapeute

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Gerelateerde producten

bottom of page