top of page

Join the Club

Join our email list and get access to specials deals exclusive to our subscribers.

Gua Sha - Wat ?

Ik krijg dagelijks de vraag wat Gua Sha nu eigenlijk is. Want op het internet vind je de meest angst aanjagende foto's alsof het lijkt dat je op de pijnbank hebt gelegen. Maar niets is minder waar !


Als acupressuur therapeute behandel ik al jaren verschillende en uiteenlopende aandoeningen. Maar in de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt zeer veel belang gehecht aan preventie.


En wie wil nu niet lang gezond blijven ? Dit gaat niet vanzelf, daar moet je soms een kleine inspanning voor doen.


Lees hier verder wat deze eeuwenoude techniek inhoudt. Zelf combineer ik myofasciale technieken met de Guasha. Een behandeling kan heel kort zijn maar soms ook een uurtje duren.


Gua Sha is een Oost-Aziatische helende schraap techniek massage gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde.


Gua betekent schrapen of wrijven. Sha betekent ‘roodachtig, verkleuring, slib of ophoping.


Gua sha heeft als doel opgeslagen afvalstoffen in het bindweefsel, de spieren en gewrichten te verwijderen. Hierdoor wordt de doorstroom van bloed in het lichaam bevorderd en kan de Chi (= levensenergie) beter stromen en voel jij je vitaler.


Een gua sha behandeling gaat overmatig verzuring van spieren tegen en kan zo ontstekingen in de gewrichten verminderen.


Daarnaast verlicht Gua sha schrapen pijn in het lichaam. Niet alleen het lichaam herstelt maar ook mentaal en emotioneel ervaar je meer rust.


Gua sha behandeling gebeurt met een speciale schraper over de huid waarop olie is aangebracht. Een manier om onzichtbare stagnaties in het lichaam zichtbaar op de huid te laten verschijnen.

Deze onzichtbare stagnaties zijn afvalstoffen die opgeslagen zijn in het bindweefsel, de spieren en de gewrichten. Je kan hierdoor veel klachten krijgen.


Gua sha heeft een positief effect op het lichaam. Het stimuleert het ontgiftingsmechanisme, zodat het lichaam de losgemaakte afvalstoffen kan afvoeren. Bloed en energie kunnen weer vrij stromen waardoor je weer lekkerder in je vel zit.


In combinatie met yin yoga voelen mensen die regelmatig spanning of stress ervaren, vaak in hun hoofd zitten of een drukke baan hebben zich extra ontspannend na een gua sha behandeling.DIEPE WERKING

Gua sha heeft een diep reinigend effect op het hele lichaam. De werking van de gua sha in het lichaam is diep en kan moeilijk in woorden worden omschreven. Door het zelf mee te maken is de enige wijze om de diepe werking te ervaren. De duur van de behandeling is een half uur tot 1 uur.


AFVALSTOFFEN

Tijdens de gua sha behandeling wordt de afvoer van afvalstoffen in het lichaam gestimuleerd en zorgt voor een betere doorstroom van bloed in het lichaam. Het versterkt ook het immuunsysteem waardoor je minder snel ziek wordt als je wel werkt aan een gezonde leefstijl.


Gua sha biedt snel resultaat en het energieniveau gaat geleidelijk omhoog. Een complete preventieve of helende reinigende behandeling voor lichaam en geest.

Het is een complete, reinigende behandeling, voor zowel lichaam als geest. Je voelt je fitter door een Gua sha behandeling.


LET OP! Gua Sha behandelingen genezen niet maar stimuleren het zelf herstellende vermogen van het lichaam. De voornaamste gebieden die worden behandeld zijn: gezicht, nek, schouders, rug, benen en de meridianen (energiebanen).


Er gelden contra-indicaties (niet voor iedereen bestemd). Voordat je een afspraak maakt, informeer eerst bij Patricia of je wel of geen gua sha massage kan ondergaan.


Gua sha is geen vervanging van de reguliere geneeskunde. Raadpleeg bij gezondheidsklachten altijd een arts.


WELKE KLACHTEN


Alle pijnsymptonen

Nek- en Schouderklachten

Hoofdpijnen en migraine

Rugklachten

RSI-klachtenStress,

Burn-out

Reumatische klachten

Bronchitis / Astma

Spijsverteringsstoornissen

Stofwisselingsstoornissen

Vermoeidheid


WAAROM

bevordert de doorbloeding

ontgift en ontzuurt

stimuleert het immuunsysteem

neemt blokkades en pijn weg

stimuleert werking van de organen

zorgt voor meer vitaliteit

vermindert spanning (stress), vermoeidheid en burn-out

brengt emoties opnieuw in evenwicht

geeft ontspanning op fysiek en mentaal vlak


Patricia, acupressuur therapeute

63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận

Đã xếp hạng 0/5 sao.
Chưa có xếp hạng

Thêm điểm xếp hạng

La Bahia Destelbergen , experten in gezondheid van binnen en stijlvolle schoonheid van buiten
Yoga en wandelkleding en accessoires, magneetsieraden en wellness, natuurlijke aloe vera producten

FREE FLOWING FASHION FOR FREE SPIRITS

bottom of page