top of page

Het fundament van jouw gezondheid

Niets in ons lichaam werkt zonder voedingsstoffen. Mentaal of fysiek, voedingsstoffen zijn de energie leveranciers en vormen de basis van onze gezondheid en welzijn.


Vandaag ga ik in op wat hebben ons darmen te maken met onze stofwisseling.


Alles wat we elke dag eten, wordt door ons spijsverteringskanaal verwerkt tot energie en bouwmaterialen voor ons lichaam. Een gezonde spijsvertering is een complex proces. Het is de basis voor een functionerende stofwisseling en de aanvoer van vitale stoffen. Spijsvertering heeft zelfs een aanzienlijke invloed op het immuunsysteem.


De darm van een volwassene is ongeveer acht meter lang en heeft als belangrijkste taak om alle voedingsstoffen die we nodig hebben uit voedsel op te nemen. Onze darmen kunnen met recht omschreven worden als “topsporters”: in een 75-jarig leven reizen ongeveer 30 ton voedsel en 50.000 liter drank, maar ook kilo’s vervuilende stoffen, ziekteverwekkers en bacteriën door onze darmen.

De darm is altijd voorzichtig om alleen de nuttige componenten voor ons te leveren en ons te beschermen tegen de schadelijke stoffen.

De darm controleert, traint en stuurt het immuunsysteem. Ieder mens heeft ongeveer 200-300 vierkante meter zeer gevoelig darmoppervlak, dat dient als interface tussen het lichaam en de buitenwereld. Dat is de reden waarom ongeveer 80% van de immuun cellen zich daar bevinden.Er leven meer bacteriën in de darmen dan menselijke lichaamscellen. De toestand van de darmen bepaalt in grote mate ons dagelijks welzijn, onze huidige gezondheid en onze levensverwachting op lange termijn.

De darmen zijn niet alleen een belangrijk spijsverteringsorgaan, maar ook verantwoordelijk voor het immuunsysteem. Een gezonde darmflora is een voorwaarde voor het goed functioneren van het immuunsysteem en de spijsvertering. Enerzijds heeft de darm vezels nodig, die als brandstof dienen en het orgaan in beweging houden. Anderzijds houdt een uitgebalanceerde bacteriële omgeving op zijn beurt de indringers onder controle.


Miljoenen zenuwcellen zijn rond de dikke darm gerangschikt, beheersen het gecompliceerde spijsverteringsproces en zorgen ervoor dat het soepel verloopt. De zenuwen maken ook onze buikstreek gevoelig voor omgevingsinvloeden. Stress en angst kunnen constipatie, krampen en diarree veroorzaken, evenals te veel eten. Aan de andere kant zorgen ontspanning, plezier en lichte voeding voor een goed onderbuikgevoel.


Regelmatige lichaamsbeweging stimuleert de spijsvertering! Het is belangrijk dat u de spijsvertering stimuleert door gerichte lichaamsbeweging in uw dagelijkse leven op te nemen en zo de darmen goed te doen. Eet veel vezels! Deze omvatten noten, bonen, ongepelde groenten en fruit en volkorenbrood. Elke dag meer vezels stimuleren de spijsvertering en spelen ook een rol bij het voorkomen van ziekten zoals diabetes, een belangrijke rol.


Alles wat gebeurt in onze darmen gaat via de darmwand, de vlokken het lichaam in en zorgt via onze cellen voor energie. Wanneer dit proces verstoort is, treedt verzuring op , werken de cellen niet naar behoren en blijven afvalstoffen te lang in het lichaam en gaan hun weg banen naar andere organen. Met ziekte als gevolg.


Doe regelmatig een darm-stofwisselingkuur (overleg altijd met jouw behandelende arts als je twijfels hebt of langdurige aandoeningen)JE KAN ER NU IETS AAN DOEN WANT :(bron foto : pinterest)DEZE KUUR BESTAAT UIT 4 PRODUKTEN DIE JE GEDURENDE MINSTENS 3 MAAND MAG INNEMEN, BIJ VOORKEUR EEN JAAR.

Wil je graag meer uitleg, ervaringen horen , contacteer mij gerust.


Je kan de producten bekijken (aloe vera drinking gel, pro balance, colosturm en pro12) en bestellen via deze link


OP JOUW VERNIEUWDE GEZONDHEID !

Patricia , professioneel shiatsu en acupressuur , health coach, personal trainer

93 weergaven0 opmerkingen

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Gerelateerde producten

bottom of page