top of page

Het zenuwstelsel en magnetisme

de complexe communicatie van het lichaam


de complexe communicatie van het lichaam
HET ZENUWSTELSEL

Iedere functie in het lichaam hangt aan veel minder dan het beroemde zijden draadje : aan een zenuw. Via de zenuwen wordt de informatie van alle processen van het lichaam, zowel de bewuste als de onbewuste , doorgegeven.

Alles wat wij zien, horen , ruiken en voelen , zijn impulsen , die via de zenuwbanen naar de hersenen stromen en daar worden omgezet, in corresponderende beelden, geluiden, geuren en sensaties.

Kou, warmte, een goed humeur, haat liefde - alles vindt via het zenuwstelsel zijn eigen plaats in de beide hersenhelften. Synapsvorming is het sleutelwoord. Onderzoek naar deze materie leidt telkens tot nieuwe fascinerende inzichten.


Anderzijds wordt de wens van de mens om te bewegen, te stoppen , te grijpen, te spreken , te slikken - de lijst is eindeloos - ook door middel van deze zenuwbanen doorgegeven.

Razendsnel worden de berichten naar de plaats van bestemming verzonden, waar de spieren en pezen de commando's in de gewenste variant uitvoeren.TESTEN VAN ELEKTRISCHE ONTLADINGEN
EEG TEST

Bij elke informatiestroom , hoe klein ook , die via de zenuwvezels van zenuwcel naar zenuwcel wordt doorgegeven, zijn de elektrische impulsen de drijvende kracht. Deze permanente stroom is meetbaar met behulp van magneetvelden, die rondom de cellen ontstaan.

Zo geeft het EEG uitsluitsel over de elektrische ontladingen in de hersenen, terwijl de EMG de activiteit van de zenuwbaan naar de spiercel kan worden gemeten.


In veel gevallen hebben patiënten , van wie het zenuwstelsel op verschillende plaatsen beschadigd is, met magneetsieraden positieve, meestal vergelijkbare ervaringen. De ontmoeting tussen de lichaamseigen en de externe magneetvelden zou daarvoor een verklaring kunnen zijn.


In mijn praktijk getuigen patiënten dat ze door het dragen van een magneet nekkussen zich beter kunnen concentreren en minder snel mentaal vermoeid zijn.

Bron:

Uitgave: 'Eindelijk Gezond' | Dr. Verena Breitenbach | ISBN: 978-3-937964-75-1


19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note

Gerelateerde producten

bottom of page