top of page

Hoe maak je jouw Yoga ruimte thuis ?

Bijgewerkt op: 29 dec. 2020

Denk aan jouw favoriete yoga spot waar je jouw beste yogamomenten beleefde. Het kan jouw yoga teacher zijn die jou inspireerde natuurlijk, maar denk even aan wat je ervaren hebt. Of misschien ben je geinteresseerd geraakt door een vriend/vriendin.

Het licht, het decor, of misschien de geuren die je hielpen om in het nu te komen. Er zijn veel mooie yogaplekken zowel binnen als buiten. Maar hoe breng je nu die sfeer naar jou thuis ?


Ik heb zelf altijd een yoga mat in de living liggen zodat ik er constant aan herinnerd wordt om te oefenen. Maar langzamerhand realiseerde ik mij dat het fijner is en vooral voor minder afleiding zorgt, om een afzonderlijke plek in huis te hebben.

Doordat je een mooie, kalme ruimte maakt, kijk je meer en meer uit naar jouw yoga moment.


Hierna geef ik je enkele tips die je kan gebruiken om jouw eigen 'yoga sanctuary' thuis te maken.

VIND JOUW EIGEN PLEK


Kijk eerst en vooral in je woning naar een ruimte die geschikt is. Die moet niet groot zijn. Juist groot genoeg om jouw yoga mat comfortabel uit te rollen, zonder obstakels. Heb je geen extra ruimte ? Dat is o.k. Probeer gewoon de ruimte waarin je yoga wil doen zo stil mogelijk te maken.

Eens je jouw plek gevonden hebt, is het tijd om je mat uit te rollen. Heb je er nog geen ? Ik kan je verschillende aanbevelen, al naargelang welke vorm je wil beoefenen. Bijvoorbeeld om te starten met de Welcome Mat van Manduka of healing yoga mat van Yogoja. Deze zijn duurzaam en eco vriendelijk en gaan jaren mee. Een Yoga mat is een investering. Kies er één die bij jou past, de juiste lengte en die lang meegaat. Persoonlijk heb ik een basis mat om buitenshuis te oefenen en een tweede om in huis te laten liggen. Ik geef je graag persoonlijk advies. Kom gerust langs in mijn shop.

Yoga props zijn hulpmiddelen en zijn een fantastische manier om jouw oefeningen veilig op te bouwen.

Yogablokken, straps, dekens, bolsters : dat zijn de meest gebruikte. Begin je pas met yoga dan hoef je nog niet direct alles aan te schaffen. Je kan bijvoorbeeld in plaats van blokken ook een stapeltje boeken gebruiken. Een ceintuur in plaats van een strap, en neem een paar kussens om als bolster te gebruiken.

Een lege muur is ook handig om de omgekeerde houdingen te doen. Yoga is niet alle accessoires gebruiken maar wel om ze te gebruiken om jouw yoga flow op te bouwen. De ene oefening gaat al wat vlotter dan de andere. En soms is het beter om jezelf te ondersteunen.


BRENG STEMMING IN DE RUIMTE MET LICHT


Eens je alles wat je nodig hebt bijeen hebt gebracht is het tijd om de ruimte te personaliseren. Persoonlijk hou ik van het natuurlijke zonlicht. Is dat niet mogelijk dan kan je sfeer creëren met sfeerlicht , kaarsen of dimbare lampen.ZEGEN JOUW RUIMTE MET WIEROOK


Het is heerlijk om , voordat je start met jouw yoga, een beetje wierook te gebruiken of met een ultrasone aromadiffuser essentiele olie te vernevelen. Witte salie is mijn favoriet voor wierook en zen vernevelbare olie van Pranarom. Je kan ook Palo of jouw favoriete geur gebruiken.


DECORATIE


Nu het leuke. Het is tijd om te decoreren. Probeer het simpel te houden. De ruimte moet functioneel blijven. Ga voor items die functioneel zijn, mooi en die jou inspiratie geven en rustgevend zijn.

Vooraleer je gaat shoppen, kijk even of je in jouw woning iets staan hebt dat kan gebruikt worden en dat jou misschien niet meer opviel.

Heb je interesse in de items op de foto ? Neem dan een kijkje in mijn webwinkel of kom langs bij La Bahia. We kiezen samen de leukste en mooiste items uit.


WEES REALISTISCH


Nu je jouw yoga sanctuary gemaakt hebt, stel realistische doelen ! Je kan alle benodigdheden hebben maar je moet altijd rustig beginnen. Ben je niet zeker hoe je eraan begint , je vindt heel wat inspiratie op verschillende platformen maar je kan ook kennis maken met yoga in mijn forever young yoga les, die geschikt is voor iedereen, beginner of gevorderde yogis.


HOU HET NETJESEén laatste tip - voor jouw yoga space - hou het netjes en rein. Berg je props op na de les, reinig jouw yoga mat vooral je ze opbergt. Zo is jouw plek netjes en is ze klaar voor jouw volgende sessie, zonder dat je eerst moet beginnen opruimen .Hopelijk helpen deze tips jou om jouw holy yoga space te maken en kan je genieten van jouw yoga practice !


In het jaar 2020 ben je misschien noodgedwongen op jouw eigen mat gaan oefenen en ik heb heel veel mensen kunnen helpen door de juiste mat, bolster, deken, riem aan huis te leveren.


Onze shop is open en intussen heb ik ons aanbod online uitgebreid zodat je ook van thuis uit veilig jouw yogamateriaal kan aanschaffen.

Namasté,

Patricia, yogalover

313 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page