top of page

Join the Club

Join our email list and get access to specials deals exclusive to our subscribers.

Klaar voor het proest en hoest seizoen

Bijgewerkt op: 18 jan.

3 Ayurvedische tips om jouw immuniteit een boost te gevenEr is nooit een slecht moment om je immuunsysteem op te bouwen en je lichaam en geest voor te bereiden op toekomstige uitdagingen. Dit geldt vooral met de feestdagen - en het griepseizoen - voor ons.


Wat is een betere manier om dit te doen dan met de wijsheid van de zusterwetenschappen van Ayurveda en Yoga?


Hier zijn drie tips die je zullen helpen de helende kracht van uw lichaam te stimuleren :


1) Bouw je Agni op!


Spijsvertering en het immuunsysteem zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wist je dat 70 procent van het immuunsysteem van je lichaam zich in je spijsverteringskanaal bevindt? Het handhaven van een evenwichtige spijsvertering is cruciaal voor het algehele welzijn van het lichaam. Ons "spijsverteringsvuur", is een sterke Agni (uitgesproken als "ugh-nee") die in staat is om alles wat we binnenkrijgen om te zetten in iets nuttigs. Omdat je darm de wortel van je immuunsysteem is, is een gezonde Agni essentieel om afval en gifstoffen te helpen verbranden. Wanneer je spijsverteringsvuur sterk is, werkt je spijsverteringsstelsel beter.
a. Ayurveda – Eet een dieet van hele, onbewerkte voedingsmiddelen, gekookt zodat je het goed kunt verteren. Denk eraan om niet te veel te eten! Gebruik kruiden die Agni een boost geven, zoals gember, zwarte peper, lange peper, zoethout en komijn. Ook de specifieke kruiden Yogi tea kan een kleine hoeveelheid kruiden aan jouw lichaam toevoegen


b. Yoga/QiGong – Doe een fysieke oefening die op de juiste manier verwarmt en gericht is op het opbouwen van energie in de kern. Draaiingen, buikversterkende houdingen en de vuurademhaling helpen allemaal om energie naar de kern te trekken.


2) Verzorg jouw Ojas.


"Ojas" kan op verschillende manieren worden gedefinieerd. Een eenvoudige uitleg is : als het eindproduct van een geweldige spijsvertering. Het is de nectar die je verbindt met hogere bewustzijnsstaten en zorgt voor een goede gezondheid en vreugde. Ojas is verantwoordelijk voor een stralende gloed die mensen kunnen zien en voelen. In de Ayurveda is het ook de stof die het meest gelijk staat aan het immuunsysteem. Wil je het hele jaar door je glow krijgen en behouden? Hier is hoe u kunt:


a. Ayurveda – Eet een dieet van puur voedsel in de juiste hoeveelheid, overdrijf niet met alcohol, werk, seks en houd stress onder controle. Leef goed en lach vaak! Het klinkt eenvoudig, maar het is niet altijd makkelijk om dit advies in de praktijk te brengen. Onthoud gewoon het belang van uw gezondheid, maak van jezelf een prioriteit en wees vooral zacht voor jezelf.


b. Yoga - Pijn is niet altijd gelijk aan winst. Duw jezelf niet te hard in de praktijk. Als je op een punt komt waarop je niet soepel en stabiel kunt ademen, put je je bronnen uit en je Ojas leeg. Dit betekent niet lui zijn, zoek gewoon de goede plek! Eenvoudig ademwerk en meditatie zijn geweldige Ojas-bouwers. Qi-Gong is zeer toegankelijk en brengt alle elementen samen.


3) Zorg voor voldoende rust!


De uitdrukking "schoonheidsslaapje" is meer dan alleen een cliché. Een goede nachtrust van minimaal 7-8 uur is noodzakelijk voor een gezond immuunsysteem. Net zo belangrijk is het deelnemen aan rustgevende activiteiten tijdens de wakkere uren. Hier zijn enkele rustgevende, herstellende manieren om je immuunsysteem te allen tijde in vorm te houden.


a. Ayurveda – Maak een wandeling in de natuur, drink met al je zintuigen de schoonheid van de wereld om je heen. Neem de tijd om actief een staat van dankbaarheid en vriendelijkheid te cultiveren.


b. Yoga – Probeer op een bepaald moment van de dag een Yoga Nidra-oefening (Yogische slaap). Minstens 30 minuten nemen om diep te rusten in een Yogische slaap herstelt je lichaam op een diep, cellulair niveau. (Er is een reden waarom bijna iedereen van savasana houdt.)


Jouw gezondheid is alles! Neem de tijd om deze ayurvedische en yogapraktijken in je dag te integreren en beoordeel zelf de resultaten!


Ayur Dehi! Op jouw gezondheid!

BESTEL NU JOUW GLOW PAKKETPatricia is ervaren Acupressuur en Yoga, Healing Qi-Gong therapeute.

Ze begeleidt mensen die op een holistische manier beter willen worden.

Je kan altijd persoonlijk gezondheidsadvies vragen, een acupressuur behandeling boeken , een qi-gong of yogales volgen.bestel jouw Prana producten direct

81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page