Knuffel jouw wandelschoenen

Elk seizoen is natuurlijk even geschikt voor mooie wandelingen.


Maar met dit natte weer ontstaan diepe plassen, modderige bospaden en drassige velden.

Ken je dat, je komt thuis met vuile, natte wandelschoenen.Wil je dat je schoenen langer meegaan dan één (of een paar) seizoen, dan is het belangrijk om ze, vooral in dit seizoen, goed te onderhouden.


Het voorkomen van modderige voetstappen door je hele huis kan voor jezelf een reden zijn om meteen bij thuiskomst van een boswandeling je schoenen schoon te maken. Maar wist je dat als je je schoenen niet goed onderhoudt het leer sneller uitdroogt, de waterafstotende coating of het waterdichte membraan geen regen meer tegenhouden, en het rubber van de zolen sneller vergaat? Kort gezegd: de levensduur van je schoenen wordt verlengd als je je schoenen af en toe een knuffeltherapie geeft. En dat is dan weer goed voor het milieu én je portemonnee.
HOE MAAK IK MIJN SCHOENEN PROPER ?


Het regelmatig onderhouden van je schoenen zorgt ervoor dat je er meer plezier van hebt. De langere levensduur is één ding, maar door vuil en vocht kan ook de duurzame waterafstotende laag van je schoen sneller slijten.

Een gevolg daarvan is dan dat vuil en vocht in het leer of de synthetische bovenlaag van de schoen kunnen trekken. Hierdoor kan de schoen niet meer ademen en gaan je voeten klam aanvoelen, of erger nog, regenwater dringt tijdens het wandelen de schoenen binnen, waardoor het lijkt alsof ze lek zijn.


Het goed onderhouden van je schoenen begint bij het juist opbergen van je schoenen na gebruik. Zijn je schoenen nat en vuil ?Maak dan de schoenen schoon met een zachte borstel en wat lauw water. Haal de veters en binnenzool eruit en