La Bahia blogt : wat neem je mee op yogaretraite ?
top of page

Join the Club

Join our email list and get access to specials deals exclusive to our subscribers.

La Bahia blogt : wat neem je mee op yogaretraite ?



Je hebt de geweldige stap gezet om jezelf wat echte me-time te geven en je hebt een yoga retreat geboekt.


Of je nu aan je eerste yoga teacher cursus begint of op weg bent naar een regenererende retraite, we hebben onze professionele tips en trucs voor yoga-uitrusting samengesteld die je de beste start geven om het meeste uit je yoga-avonturen te halen.


Hoewel we yoga beoefenen door gewoon aanwezig te zijn, kan het hebben van een paar essentiële yoga-uitrusting en kleding een wereld van verschil maken.


Benodigdheden voor yoga retreats: yogamatten en handdoeken


Het voordeel van het boeken van een retraite is dat je aan niets anders hoeft te denken dan aan je praktijk. Kom gewoon naar het door jou gekozen paradijs en begin. De meeste retraites voorzien je van een mat, rekwisieten en de yogablokken die je nodig hebt tijdens je practice. Dus een yogamat is misschien niet iets dat je moet overwegen om in te pakken. Toch houden velen van ons er gewoon van om met onze eigen mat te oefenen.


Om deze reden wordt het aanbevolen om met een lichtgewicht mat te reizen, waardoor je de flexibiliteit hebt om buiten de retraite Shala te oefenen. De beste yogamatten voor op reis zijn Manduka PRO Travel of onze eKO Superlite-matten - beide zijn lichtgewicht, opvouwbaar en gemakkelijk in te pakken. Onze eKo Superlite is gemaakt van duurzaam boomrubber, perfect voor gematigde reizen.


Let op: we raden je af om met de natuur rubberen mat te reizen als je naar de tropen gaat. De intense hitte en de natuurlijke materialen (rubber) mengen niet goed en kunnen allemaal een beetje plakkerig worden en sneller bederven dan je wilt.


Een van de geweldige aspecten van aan een retraite beginnen, is dat je kunt reizen, ontdekken en oefenen op plaatsen waar je alleen maar van hebt gedroomd. Maak deze avonturen zo gemakkelijk mogelijk door een yogamat-drager mee te nemen, iets dat je mat uit de buurt van stof en vuil houdt, met voldoende ruimte voor dagelijkse benodigdheden. De Manduka Go Light Yoga Mat Carrier is perfect met een verstelbare schouderriem en draagbeugel.


Yogamatten kunnen glad zijn! Omdat je vaak retraites boekt rond een locatie die probeert te ontsnappen aan de koude winter en meer die tropische zon op onze huid te voelen, betekent dit dat je praktijk meestal warmer is dan je gewend bent en we merken dat we meer zweten dan thuis. Matten worden nat en je handen en voeten beginnen te slippen.


Voorkom dit door een hand yoga handdoek en een yogamat handdoek in te pakken. Manduka's Yogitoes Mat Towel en eQua Hand Towel zijn de perfecte reisgenoten die vocht absorberen, omdat ze voorkomen dat je mat een gladde puinhoop krijgt tijdens de training, en je geaard en gefocust houden. Yogamat-handdoeken zijn perfect om op het strand te liggen, kijkend naar de golven die binnenrollen en de zon ondergaat.


Kleine toevoegingen die een groot verschil maken: accessoires


De kleinste dingen kunnen het grootste verschil maken voor onze praktijk. Voor degenen onder jullie die niet zonder je yoga-rekwisieten kunnen, raden we aan onze nieuwe mini-yogablokken in te pakken die slechts een klein beetje ruimte innemen in je bagage. Voeg daar nog een yogariem aan toe en je bent klaar om te gaan.



Na een zweterige ochtendstroom, wil je je mat schoonmaken, of het nu je eigen mat is of een van de retraite. Watersprays worden meestal meegeleverd, maar deze zijn niet voldoende om je mat goed schoon te maken en klaar te zijn voor de avondsessie. Zorg voor een Mat Wash & Refresh Travel Spray om zweet en bacteriën te verwijderen.


Je zult merken dat je veel meer drinkt dan je thuis zou doen in deze warmere klimaten, dus probeer je plastic voetafdruk te beperken door niet elke dag 5 plastic flessen te kopen. Pak in plaats daarvan je herbruikbare waterfles in en vul deze met je retraite-waterfontein. Controleer altijd met het personeel of het water veilig is om te drinken. Heb je ons oprolbare drinkfles al ontdekt ?


Deze reizen zijn voor je fysieke, mentale en spirituele opvoeding. Het vastleggen van deze momenten is essentieel. Het is gemakkelijk om op dat moment te denken "ja, dat zal ik onthouden", maar als je eenmaal thuis bent, kan het leven iets minder eenvoudig en veel voller zijn dan in het paradijs. Een notitieblok en pen bij de hand houden is een geschenk dat nooit ophoudt met geven.


Een A5-blok of een klein notaschriftje is perfect omdat het in de meeste tassen past. Handig om mee te nemen op reis en, het beste van alles, het is gemakkelijk in je tas te laten als je thuis bent. Een paar gedachten opschrijven terwijl je in de weelderige groene jungle bent, duurt maar even, maar als je die gedachten thuis op weg naar je werk opnieuw leest, kan je hele week veranderen!


Wat te dragen op en naast de mat: outfits


Sommigen van ons reizen met een catwalkshow aan outfits in onze tas. We hebben in de loop der jaren ontdekt dat eenvoud ons de meeste vrijheid geeft. Ervoor zorgen dat je de juiste stukken hebt, is de sleutel.


Het is meestal perfect om twee outfits mee te nemen naar je yoga retreat. Voor de dames, een ultrazachte Essence Legging + comfy Essence Bra voor kalme, herstellende oefeningen of meditatie en een actieve Evolve Legging + bijpassende bh voor energieke flow. Stop een paar losse, gemakkelijk te verplaatsen yogatops in je tas om ze gemakkelijk te bedekken als dat nodig is. Het is geweldig om een outfit te hebben die geen strak elastiek onder de buste heeft. Losse, vloeiende kledingstukken maken je Pranayama-sessies een fluitje van een cent.


Voor mannen is een paar yogashorts het beste. Idealiter degenen die net zo goed zijn in de Shala als in de oceaan met een paar yoga-T-shirts en tanks.

Ontdek de verschillende mogelijkheden bij La Bahia



Onze reizen brengen ons vaak naar verschillende culturen waar we een niveau van culturele toe-eigening moeten tonen en daarom raden we iedereen aan om met een lichtgewicht sjaal te reizen. Ze zijn gemakkelijk over je hoofd en schouders te gooien of om je middel te wikkelen wanneer de situatie daarom vraagt. Bovendien is het altijd fijn om je comfortdeken om je heen te hebben geslagen tijdens je meditatie of te wachten in de luchthavenlounge op een aansluitende vlucht.


Onthoud dat niet al deze avonturen gemakkelijk zijn! Terwijl je teenslippers

de go-to zijn voor in en uit de Shala, zullen een paar comfortabele lichtgewicht sneakers je beste vriend zijn als je de berg op wandelt voor een zonsopgang-meditatie.


Het verplaatsen tussen locaties is vaak snel en druk. Het is gemakkelijk om de kleine dingen achter te laten, zorg ervoor dat je een gemakkelijke middelgrote tot grote draagtas meeneemt om snel alles te pakken en alles erin te gooien.


Het laatste om te onthouden is dat dit een reis is en hopelijk een begin van een nieuwe fase en levensavontuur. Sta open voor wat je tegenkomt, absorbeer wat nuttig is, laat achter wat nutteloos is en voeg toe wat uniek is van jou.


Laat eens weten hoe het was ?


Namasté


Patricia , qi-gonger, acupressuurtherapeute





110 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

La Bahia Destelbergen , experten in gezondheid van binnen en stijlvolle schoonheid van buiten
Yoga en wandelkleding en accessoires, magneetsieraden en wellness, natuurlijke aloe vera producten

FREE FLOWING FASHION FOR FREE SPIRITS

bottom of page