top of page

Magneten en het aardmagnetisch veld

Bijgewerkt op: 11 jul.

Kosmische bescherming en microkosmische levensfactor"De magnetische energie is de elementaire energie, waarvan het hele leven van het organisme afhangt" aldus professor Werner Heisenberg, winnaar van de Nobelprijs voor Natuurkunde. Vereenvoudigd zou men kunnen zeggen zonder magneten is er geen leven

Heisenberg uitspraak heeft een kosmisch en een microkosmisch aspect. Enerzijds is binnenin de aarde een gigantisch geodynamo actief , die ervoor zorgt, dat onze planeet door een allesomvattend magnetisch veld wordt omhuld.


Dit beschermende magnetisch schild beschermt het aardoppervlak tegen magnetisch geladen deeltjes van de zonnewind, die na uitbarstingen van de zon in de richting van de aarde worden geslingerd. Deze hoogenergetische deeltjes van de zon zouden ieder leven op aarde mogelijk teniet kunnen doen, als ze niet door het beschermende magnetische schild worden opgevangen. Als deze deeltjes de atmosfeer van de aarde binnendringen, ontstaan door deze beschermlaag magnetische stormen - voor het menselijk oog waarneembaar in een wonderlijk surrealistisch natuurverschijnsel - het noorderlicht.
Anderzijds werkt het aardmagnetisch veld op de processen in elke atoom, een effect , dat berust op het feit, dat in ieder organisme ionen bewegen.


Deze elektrisch geladen deeltjes genereren elektrische stromen, waardoor een magnetisch veld ontstaat, dat meetbaar is op de huid.


Het elektrocardiogram (ECG) of elektroencefalogram (EEG) zijn daarvan de meest bekende voorbeelden.


Al duizenden jaren in de ontwikkeling van de plant, dier en mens heeft het aardmagnetisch veld een belangrijke bijdrage aan het optimaal functioneren van deze mini-magneetvelden in organismen geleverd. De betekenis van het effect van de magneetkracht blijkt heel duidelijk uit het recente verleden van de mensheid, de ruimte ziekte , die zich bij de eerste uit de ruimte weerkerende kosmonauten en astronauten openbaarde in de vorm van osteoporo en depressies. Bij latere vluchten ontwikkelden technici kunstmatige magneetvelden in de ruimteschepen en ruimtestations , waardoor de symptomen duidelijk verminderden.Echter , de kracht van het aardmagnetisch veld NEEMT AF.


Sinds de eerste metingen in 1830 is de kracht van het aardmagnetisch veld met bijna 10 % afgenomen. Alleen al in de afgelopen 100 jaar is het veld 6% zwakker geworden.


Vermoedelijke oorzaak is een tijdelijke omkering van het aardmagnetisch veld, zoals dat gemiddeld om de 250.000 jaar optreedt. Bij een dergelijke omkering wordt een contraveld opgebouwd, dat de kracht van het huidige magnetische veld tijdelijk tot nul terugbrengt.


Hoe lang verdraagt de aarde de onbeschermde blootstelling aan zonnewind ?


Wat gebeurt er met de magnetische krachten in atomen ?


Welke invloed heeft deze ontwikkeling op de gezondheid ?


Redenen genoeg voor de wetenschap , om zich in dit onderwerp te verdiepen, en zeker reden om de ervaringen met magneetsieraden en -accessoires verder te onderzoeken.

– Bestellingen worden doorgaans binnen één werkdag na ontvangst van uw betaling verzonden.


– Garantie op vakmanschap en materialen 2 jaar.


– Retour-/ruilgarantie 14 dagen.


– Testperiode 30 dagen.


MAGNEETHART HUGO TEMPELMAN
bodymagneet

Met magnetische groeten,

Patricia en Serge


bron dr. Verana Breitenbach

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Gerelateerde producten

bottom of page