top of page

Het belang van omega 3 -

Bijgewerkt op: 9 mei 2023

9 goede redenen waarom omega 3 goed is voor jouw lichaam en geest

Iedereen weet dat gezond en gevarieerd eten heel belangrijk is om de nodige voedingsstoffen binnen te krijgen en ons ingenieus systeem optimaal te laten werken.


En omdat ook iedereen weet dat dit niet elke dag lukt geef ik je hier 9 tips of liever reden waarom een goed omega 3 supplement heel belangrijk kan zijn :
#1 ANGST EN DEPRESSIE


Omega-3 en met name EPA kan het ontstaan van angst en depressieve gevoelens tegen gaan en klachten verminderen


#2 GOED VOOR JOUW HART


Het vermindert het riscio op hart-en vaatziekten. Het is niet aangetoond dat omga-3 een hartaanval of beroerte kan voorkomen. Het zorgt er wel voor dat jouw hart en bloedvaten (langer) gezond blijven. Vooral voor mensen die herstellen van hartklachten is het verhogen van omega-3 gunstig gebleken.


#3 GOED VOOR JOUW HERSENEN


Last van vergeetachtigheid ? Er zijn studies die aantonen dat achteruitgang minder wordt bij inname van omega-3. Omega -3 werkt symptoom verminderend. Preventief beschermt het de aftakeling van de hersenen.


#4 MINDER MENSTRUATIE PIJN


Verschillende studies tonen aan dat vrouwen die omega-3 innemen minder last hebben van menstruatie pijn en zelfs vaak beter werken dan ibuprofen.


#5 BETER SLAPEN


Zowel de duur van de nachtrust als de kwaliteit wordt verbeterd door het innemen van omega-3. Zowel voor kinderen als volwassen, zo wijzen rechte studies uit. werken dan ibuprofen.


#6 ONTSTEKINGSREMMEND


Studies wijzen aan dat het innemen van een omega-3 supplement een ontstekingsremmende werking heeft op zowel het bindweefsel als de gewrichten (artritis)

#7 GOED VOOR DE HUID


Draagt ook bij aan een zachte, soepele huid met minder rimpels. EPA (vetzuur) zorgt namelijk voor de vet-en vochtregulatie. DHA verzuren zorgen ervoor dat de buitenste lagen van de huid gezond blijven. (dit ga ik zeker eens proberen :))


#8 GOED VOOR JOUW LEVER


Helpt ook vervetting voorkomen. Bij leververvetting gaat de lever steeds meer vet opslaan in de levercellen.


De lever maakt allerlei stoffen die giftig zijn voor het lichaam, onschadelijk. Bijvoorbeeld alcohol en bepaalde medicijnen.

Als jouw lever dagelijks teveel schadelijke stoffen te verwerken krijgt , dan maakt de lever extra veel vet in de levercellen aan. Dit noemen we dan leververvetting. En dat willen we niet , toch ?


#9 GOED VOOR OGEN


Je gaat beter zien !

Voldoende DHA vetzuren kan netvliesveroudering terug dringen. Ons netvlies is immers voornamelijk opgebouwd uit DHA. Een tekort kan dus ook leiden tot gezichtsvermindering.
Ten slotte wil ik meegeven dat ik GEEN arts ben en dat ik vooral uit eigen ervaring en die van mijn klanten spreek. Ook het wetenschappelijk team van LR Health doet hier constant onderzoek naar.

Vraag zeker advies aan jouw behandelende arts.


Uiteraard ben ik benieuwd naar jullie ervaringen. En wil je nu beginnen met de 'reset' van jouw lichaam en geest, stuur mij een berichtje. Ik help je persoonlijk op weg.KOOP NU jouw OMEGA 3 hier


Patricia, holistisch therapeute en qigong trainer en aloe vera fan
55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page