top of page

Join the Club

Join our email list and get access to specials deals exclusive to our subscribers.

VOLLE MAAN RITUELEN: DE SPIRITUELE ENERGIE VAN DE MAAN OMARMEN

Het mooie van rituelen, vooral die met betrekking tot de maan, is dat ze je uitnodigen om tot rust te komen. Ze vragen je om zaden van intentie te planten.


Elke maand doorloopt ons universum een andere cyclus die ons uitnodigt om te stoppen, te pauzeren en na te denken over wat we door ons bestaan manifesteren. Dit wordt gemarkeerd met de komst van de volle maan. Het is bijna alsof het universum ons maandelijks een check-in geeft om ons eraan te herinneren dat we even gas terug moeten nemen en moeten nadenken over waar we naartoe gaan en wat we doen.


Hier zijn een paar rituelen die we in deze periode graag gebruiken om te evalueren, te reinigen en op te laden terwijl we onze energie beginnen te kanaliseren om ons door de volgende maanfase te stuwen.


Spirit Tool Energiereinigingsritueel


Hulpmiddelen: Salie, Palo Santo, Frankincense of Copal IncenseWaarom: Reinig de negatieve energie uit de ruimte om je heen en vergroot het bewustzijn en bewuste verbinding.Wat te doen: Al duizenden jaren worden deze kruiden en harsen gebruikt in ceremoniële praktijken. Wanneer ze worden verbrand, stoten deze kostbare gereedschappen een rook uit waarvan bekend is dat ze negatieve energieën verzamelen en verwijderen, waardoor we met een hoger bewustzijn worden verbonden.


Gebruik deze hulpmiddelen om giftige, stagnerende energieën te helen, te beschermen en vrij te maken.


Smudge verantwoord: De omgeving waarin palo santo groeit wordt bedreigd, dus zoek je spirituele hulpmiddelen uit bronnen die verantwoorde oogstmethoden gebruiken. Evenzo zijn veel oogstmethoden van witte salie onethisch, dus zoek duurzame leveranciers. Ik heb zelf verschillende soorten. Ik help je graag kiezen.


Rituele stroom yoga bij volle maan


Benodigdheden: Yogamat, makkelijk zittende kleding, bolsters, blokken en een dekentje
Waarom: Creëer ruimte en stel jezelf open voor de volle kracht van de energie van de maan.


Wat te doen: rol je yogamat ideaal uit in de natuur of buiten met het oog op de maan en begin je reeks met een reeks maangroeten - Chandra Namaskar. Dit stromingspatroon zal je in een cirkelvormige beweging rond je mat dragen.


Vergeet niet om het rustig aan te doen. Bereid jezelf voor om nieuwe sensaties te ervaren, verwelkom deze gevoelens, sommige kunnen een beetje ongeaard of koppig aanvoelen, dit is de energie van de maan die ruimte vindt in je wezen.


Om dit in evenwicht te houden, houd je je reeks dicht bij de aarde, terwijl je jezelf geaard houdt en je intentie internaliseert. U kunt asana's opnemen die meer verkoelend, ontvankelijk en meditatief zijn en helpen om het gevoel van verjonging, bevrijding, vloeibaarheid en herstel op te roepen, zoals voorwaartse plooien, heupopeners, zacht ondersteunde achteroverbuigingen en yin-houdingen.

Wees lief voor jezelf !
Moon Wishes Manifestatie Ritueel


Gereedschap: Papier, potlood, kaars, brandvat en lucifers


Waarom: Denk aan de zaden die je in je leven hebt gezaaid, welke voordelen heb jij of je wereld hiervan geoogst? Wat kan nu losgelaten en bevrijd worden?


Wat te doen: Een mooi, eenvoudig maar krachtig ritueel. Dit moet buiten worden gedaan onder de volle maan. Reinig de door jou gekozen ruimte voorafgaand aan de start met een spiritueel hulpmiddel naar keuze.


Steek een kaars aan, het aansteken van een kaars is gekoppeld aan verbeterde intuïtie.


Begin met 5 diepe yoga-ademhalingen die je focus naar het heden brengen, probeer alles in je geest los te laten. Schrijf vervolgens een lijst met uw intenties op een stuk papier.


Neem je lijst met intenties en steek hem aan, laat hem branden (in een veilig vat) en kijk hoe de rook de lucht in gaat. Het verbranden van deze intenties geeft ze de energie van het vuur en verbindt ze met de maancyclus. Ik help je om ze in je leven te manifesteren in deze volgende fase.Kristalreinigings- en oplaadritueel


Gereedschap: Kristallen naar keuze, potten, natuurlijk water


Waarom: Kristallen bevatten de energetische lading van alles en iedereen waarmee ze ooit in contact zijn gekomen. Om deze reden moeten ze worden schoongemaakt en opgeladen. Wanneer je kristallen zijn opgeladen, bevorderen ze meer kracht voor genezing en richten ze je intentie om harmonie te creëren.


Wat te doen: Was je kristallen voorzichtig de dag voor de volle maan. Water uit de oceaan of een natuurlijke bron is ideaal, maar thuis onder de kraan laten lopen is ook prima. Niet alle kristallen zijn echter waterbestendig, dus doe eerst je onderzoek als je het niet zeker weet! Breng intentie in deze oefening door naar ontspannende muziek te luisteren of je favoriete gezang te reciteren tijdens het reinigen.


Nadat je kristallen zijn gereinigd en gedroogd, leg je ze op de aarde of een natuurlijk oppervlak, net na zonsondergang, ter voorbereiding op hun volle maan bad. Misschien vind je het zelfs leuk om er een kristallen raster mee te maken als je ze in je heilige ruimte neerlegt. Terwijl je elk kristal neerlegt, noem je hardop een emotie waarvan je vrij wilt zijn; dit zal bevestigen wat je klaar bent om los te laten.


Laat je kristallen 's ochtends een uur of twee opladen in de eerste zonnestralen voordat je ze binnenbrengt. Als je ze eenmaal hebt verzameld, kun je ze opladen met je intenties door middel van meditatie.


Een ritueel gecreëerd met behulp van je eigen intuïtie is altijd het krachtigst, en als je eenmaal meer afgestemd bent op het ritme van wassende en afnemende energie, zal die intuïtie groeien.


Heb je rituelen bij volle maan die je uitvoert of oefent die het beste voor je werken? Deel met ons op Instagram @labahiadestelbergenMay the Qi force be with you !


Patricia, yogini, acupressuur, qigong trainer

bron : onze partner manduka europe

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page