top of page

voordelen van droog borstelen

Bijgewerkt op: 10 feb. 2022

Wie naar mijn Qi-gong les komt heeft al eens ervaren, de effecten van stevig tikken op de huid. Je verspreidt Prana en je voert afvalstoffen weg en je voelt je energiek.


De Japanners zijn fan van de loofah spons, in de Ayurvada wordt een zijden handschoen gebruikt en in Finse spa’s doen berkentwijgjes het weldadige werk. In je eigen badkamer kun je aan de slag met een simpele houten borstel. Want het grootste orgaan van je lichaam verdient best een beetje extra liefde, toch?


Ik ontdekte deze mooie droog-massageborstel mét ingewerkte magneetjes !


Deze houten droog-massageborstel is voorzien van een ergonomisch gevormd handvat. Dit is uitneembaar zodat je de borstel ook als praktische handborstel kunt gebruiken met behulp van de stoffen riem.


Natuurlijke borstelharen en verschillende massagepunten zorgen voor een aangenaam massage-effect. Door je huid regelmatig te borstelen, bevorder je de bloedcirculatie en lymfestroom. Tegelijkertijd ontdoe je je huid van dode huidcellen en stimuleer je de vorming van nieuwe cellen. Het droog borstelen van de huid is al duizenden jaren een belangrijk onderdeel van de Ayurveda. Een stoffen etui om de borstel praktisch in op te bergen is bij de levering inbegrepen.HOE DOE JE DAT ?

Droog borstelen doe je – de naam zegt het al – op een droge huid. Je begint bij je voeten, en werkt dan naar boven in de richting van je hart. Haal de borstel in korte opwaartse bewegingen over je huid. Op je buik maak je een cirkelende beweging, tegen de klok in. Je rug is een uitzondering: die borstel je juist van boven naar beneden, dus vanaf je nek richting je onderrug.

Zorg ervoor dat je stevig borstelt maar ook niet te hard schrobt, want daar gaat je huid juist kapot van. Wondjes en andere beschadigde plekken kun je beter overslaan. Als het goed is heeft je huid na het borstelen een gezonde roze glans. Is de huid rood of geïrriteerd, dan ben je iets te enthousiast met de borstel in de weer geweest.

Heb je je je lichaam eenmaal van top tot teen geborsteld, dan is het tijd voor een frisse douche. Weg dode huidcellen. En welkom, zijde zachte huid.

Handig is dat je de steel er van af kan halen zodat je bepaalde lichaamsdelen gemakkelijker bereikt.


  • Materiaal: hout, kunststof, katoen

  • Kleurnuances: bruintinten, grijstinten

  • Aantal magneten: 3

  • Magneetsterkte: 0,30 Tesla (personen met een pacemaker moeten de borst zone vermijden)

  • Het maakt vuil los en reinigt je poriën diep, met en superschone en zachte huid als resultaat.

  • Regelmatig masseren verstevigt je huid. Bonus: omdat je met droog borstelen ook de onderhuidse vetophopingen aanpakt, zou het zelfs helpen bij het verminderen van cellulitis.

  • Het werkt als een detox. Droog borstelen stimuleert de bloedsomloop en de werking van het lymfesysteem, waardoor je huid gif- en afvalstoffen beter en sneller kan elimineren.

  • Een paar minuten droog borstelen zorgt al voor een flinke energie boost Als je ’s ochtends je lichaam droog borstelt, maak je als het ware je hele lijf wakker.

  • Het helpt om de dag bewust te beginnen en is daarom ideaal als een vast onderdeel van je ochtendritueel. Focus je even helemaal op het droog borstelen en het gevoel daarvan op je huid– compleet met geurkaars en muziekje, als je wilt. Op die manier maak je van het droog borstelen een heel mindfull moment, bijna als een meditatie.

Ik weet het , jouw ochtend ritueel is vaak snel-snel maar verwen jezelf in het weekend of op een vrije dag met dit ritueel .

Je kan je ook laten droog borstelen (wees lief voor elkaar) of je kan dit ook aanvragen bij één van de massages in mijn praktijk.


Oh ja, het is een heel mooi geschenk om te geven. Vooral mijn klanten die al magneten dragen zijn er heel erg fan van.


Ik heb er altijd een paar op voorraad in de winkel maar je kan ook gewoon online bestellen en dan heb je deze mooie droogborstel na 2-3 dagen in huis.


Zorg voor jezelf .


namasté.

Patricia, ayurveda, shiatsu , qi-gong therapeute


ANDERE MENSEN KOCHTEN DIT OOK

heb je vragen, aarzel niet om ons te contacteren


61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note

Gerelateerde producten

bottom of page