Voordelen van lokaal winkelen

Er zijn veel redenen waarom je bepaalde plaatsen zou kunnen kiezen om te winkelen, zoals parkeerplaatsen of meer product opties. Lokaal winkelen kan echter zoveel meer impact hebben dan alleen in onze portemonnee. Van eenvoudige redenen zoals gemak tot redenen die van invloed zijn op het milieu en de lokale economie, hier zijn de meest impactvolle redenen om lokaal te winkelen en hoe dit jou en de wereld om je heen ten goede komt.


Waarom lokaal shoppen?

De pandemie heeft de manier veranderd waarop mensen winkelen en over winkelen denken, waardoor velen van ons zich nu meer bewust zijn van de beslissingen die we nemen over uitgaven en reizen. In de huidige samenleving verandert de manier waarop we winkelen benaderen voortdurend, maar de voordelen van lokaal winkelen blijven hetzelfde:


1. Het is handig

Gemak speelt een grote rol in ons leven. Immers, hoe makkelijk is het om gewoon ‘naar de winkel te gaan’ als het op loopafstand is? Tegenwoordig kiezen veel mensen ervoor om lokaal te winkelen vanwege de nabijheid van huis. Maar winkelen bij LA BAHIA is het perfecte alternatief voor wie zijn huis niet uit kan of gewoon niet wil. Het biedt de voordelen van lokaal winkelen zonder de nadelen van aankopen bij grote online retailers.


2. Het is beter voor het milieu door jouw ecologische voetafdruk te verkleinen

De meeste mensen zijn zich bewust van hun impact op het milieu, of ze nu proberen hun plastic voor eenmalig gebruik te beperken, ethischer reizen of autorijden vermijden wanneer ze kunnen. Om deze reden is lokaal en duurzamer winkelen perfect geschikt voor mensen die zich bewust zijn van hun impact op het milieu. Niet iedereen heeft echter de luxe om een ​​echte winkel te bezoeken. Waar dit het geval is, kunnen winkels, met een online service zoals wij, wiens doelen de planeet, duurzaamheid en lokale gemeenschappen ondersteunen, het ideale alternatief zijn.


3. Je ondersteunt lokale bedrijven

Dit is een van de belangrijkste redenen om lokaal te winkelen. Onafhankelijke bedrijven en liefdadigheidsinstellingen zijn hard getroffen door de pandemie. Als gevolg hiervan hebben veel ondernemingen moeite om het hoofd boven water te houden of nieuwe manieren te vinden om klanten te bedienen en goede doelen te ondersteunen. Kopen bij een lokaal bedrijf of een liefdadigheidswinkel, of het nu gaat om een ​​marktkraam, een echte winkel of een online winkel, is een geweldige manier om hen zowel financieel als figuurlijk te ondersteunen door te laten zien dat ze houden van wat ze doen. Dit betekent dat ze het geweldige werk dat ze doen kunnen blijven doen.4. Je investeert in je gemeenschap

Natuurlijk helpt winkelen bij een lokaal bedrijf financieel, maar het ondersteunt ook de bredere lokale economie en gemeenschap. Het is een uitstekende gelegenheid om te zien hoe nieuwe bedrijven zich blijven openen en bloeien in de buurt. Op hun beurt kunnen bloeiende onafhankelijke bedrijven de prijzen van huizen en eigendommen in het gebied helpen verhogen.


5. Het helpt de vraag naar lokale banen te creëren

Je kunt niet alleen in jouw gemeenschap investeren, maar ook de werkgelegenheid in de regio helpen verbeteren door gebruik te maken van lokale winkels. Lokale bedrijven bieden vaak een groot aantal banen aan gemeenschappen en kunnen in sommige gevallen zelfs iemands eerste werkplek zijn om hun carrière een vliegende start te geven. Naarmate het bedrijf groeit, groeien ook de werkgelegenheid en de lokale economie.


6. Er zijn geweldige deals te vinden

Lokale winkels zijn afhankelijk van de bezoekers van de lokale bevolking. Kleinere onafhankelijke winkels hebben waarschijnlijk minder mensen die ze bezoeken en winkelen dan meer prominente reguliere merken. Dit betekent dat ze vaak deals moeten maken die klanten helpen binnenhalen. Dit is iets wat grotere winkels misschien niet noodzakelijkerwijs doen, wat resulteert in een win-winsituatie voor zowel klanten die een aankoop willen doen als het bedrijf zelf.


7. Je zult waarschijnlijk kwaliteitsproducten vinden

Lokale winkels en bedrijven kunnen op het gebied van reclame niet altijd concurreren met grotere winkelketens en merken. In tegenstelling tot grotere winkels die veel producten in voorraad moeten hebben, richten lokale bedrijven zich echter eerder op de kwaliteit van de dingen die ze verkopen dan op de kwantiteit. Ons assortiment producten is gemaakt van de hoogste kwaliteit, zodat u weet dat u en uw dierbaren iets premiums, speciaals en gemaakt is krijgen om lang mee te gaan.


8. Artikelen en voedsel zijn vaker duurzaam ingekocht

Helaas hebben de grote vraag naar hulpbronnen en de opwarming van de aarde een diepgaand effect op de wereld gehad. Maar als we dezelfde producten willen hebben voor toekomstige generaties, moeten we in ons dagelijks leven ethischer denken. Of je nu op zoek bent naar iets voor kinderen, cadeaus voor thuis of eten en drinken, duurzaamheid gaat een lange weg. Veel lokale winkels zijn trots op het inkopen van voedsel en producten met behulp van meer verantwoorde praktijken. We zijn niet anders en zorgen ervoor dat onze sportieve kleding en geschenken op verantwoorde wijze worden ingekocht en afkomstig zijn van duurzame leveranciers.


9. Er is meer kans om het rare, prachtige en eigenzinnige te vinden

Grote merken volgen meestal een patroon van het verkopen van massaal gemaakte, trending seizoensproducten, terwijl lokale en onafhankelijke winkels artikelen in voorraad hebben die traditioneel meer lokaal worden gemaakt en nergens anders verkrijgbaar zijn. Of het nu gaat om het patroon, het ontwerp of de smaken van het product, het unieke karakter zorgt ervoor dat er veel kans is dat er een glimlach verschijnt.Patricia en Serge van La Bahia bedanken jou voor het jarenlange vertrouwen en we blijven ons dag in dag uit inzetten voor jouw glimlach.


We worden blij van jouw reactie.8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven