top of page

Wat moet je dragen bij heet zomerweer als je gaat wandelen ?

Weten wat je moet dragen tijdens het wandelen bij warm weer kan moeilijk zijn, maar deze gids zal je helpen!

Wandelen bij warm weer is al moeilijk, dus weten wat je moet dragen en inpakken helpt enorm om ervoor te zorgen dat je voorbereid en beschermd bent! We bezochten de Canarische Eilanden in de zomer en beleefden onze heetste wandeldagen. We waren niet zo voorbereid als we hadden moeten zijn, dus ik wil ervoor zorgen dat je er klaar voor bent voordat je eropuit trekt om te wandelen bij warm weer! Deze gids bevat alles wat je moet weten over wat je moet dragen tijdens het wandelen bij warm weer, inclusief broeken, shirts, sokken, schoenen en onmisbare extra wandelartikelen!


Neem veel water mee. Deze tip lijkt misschien eenvoudig, maar soms onderschatten we hoeveel water we nodig hebben tijdens het wandelen bij warm weer. De algemene vuistregel is een halve liter water voor elk uur inspanning bij gematigde temperaturen.

Als u bij warm weer wandelt, moet u uw wateropname verhogen. Ik neem altijd meer water mee dan ik denk nodig te hebben om veilig te zijn. Het drinken van vloeistoffen met zout zoals sportdranken of het toevoegen van elektrolyten aan je water is ook een geweldige manier om je zoutgehalte in balans te houden en gehydrateerd te blijven.


Bedek je huid. Je huid bedekken tijdens het wandelen bij warm weer klinkt misschien contraproductief, maar ik beloof dat het cruciaal is. Als je wandelt wanneer het zonnig is (op enig moment in het jaar), kan dit leiden tot beschadiging van je huid, dus je moet deze beschermen! Veel wandelkleding heeft UPF, wat je huid helpt beschermen tegen de zon. De kleding die u bij warm weer draagt, moet licht, ademend, vocht afvoerend en lichtgekleurd zijn. Je moet ook altijd zonnebrandcrème dragen, zelfs als het niet zonnig is, en deze opnieuw aanbrengen tijdens het wandelen. U kunt ook een hoed en een zonnebril dragen voor extra bescherming.


Verpak licht verteerbaar voedsel. Als ik bij warm weer wandel, weet ik dat mijn eetlust soms erg afneemt en dat mijn maag kieskeurig wordt met het voedsel dat het kan verteren. Het overkomt veel mensen, dus het is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat u voldoende calorieën binnenkrijgt tijdens het wandelen. Ik pak altijd voedsel in dat licht en calorierijk is. U kent uw lichaam het beste, dus zorg ervoor dat u dingen inpakt waarvan u weet dat u deze aan kunt, zelfs als uw eetlust tijdens de wandeling verandert.


Vermijd wandelen op het heetste deel van de dag. Meestal zijn de ochtenden en late namiddagen een stuk koeler dan de middag, dus ik raad aan om de middagwandelingen te vermijden. Toen we in De Canarias waren, begonnen we onze wandelingen 's ochtends voor het middaguur en rond het avondeten en zonsondergang om het heetste deel van de dag te vermijden.


Neem pauzes als dat nodig is. Als u bij warm weer wandelt, moet u vanwege de hitte mogelijk meer pauzes nemen dan normaal.


Wees je bewust van je grenzen. Wandelen in de hitte kan leiden tot oververhitting, hitte-uitputting, hittekrampen of hitteberoerte. Het is cruciaal om te weten wanneer je moet stoppen en omdraaien. Zorg ervoor dat u naar uw lichaam luistert en veilige beslissingen neemt!


Zoals ik hierboven al zei, moet de kleding die je bij warm weer draagt, licht, ademend en lichtgekleurd zijn. Sommige wandelkleding kan zonbeschermend zijn met UPF en heeft ventilatieopeningen voor meer ademend vermogen. Hier zijn enkele van mijn favoriete dingen om te dragen tijdens het wandelen bij warm weer!


BROEK VOOR WANDELEN BIJ WARM WEER


Lange broek


Als je tijdens het wandelen liever een lange broek draagt, zorg er dan voor dat je een broek kiest die ademend, lichtgewicht en vocht afvoerend is, omdat je niet wilt dat ze warmte vasthouden. Ik raad ook aan om een broek te zoeken die bescherming biedt tegen de zon.


Korte broek


Als je liever een korte broek draagt tijdens het wandelen, kies dan voor ademende, lichtgewicht en vocht afvoerende shorts met een comfortabele lengte. De CMP Shorts zijn enkele van mijn favorieten om te dragen tijdens het wandelen bij warm weer, omdat ze lichtgewicht en zeer ademend zijn. Ze bieden ook UPF 50 bescherming tegen de zon en hebben een ingebouwde voering om vocht af te voeren.


Topjes


Als je de voorkeur geeft aan wandelen met zo min mogelijk kleding bij warm weer (ik neem het je niet kwalijk), kun je ervoor kiezen om in een tanktop te wandelen. Tanktops laten je huid het meest blootgesteld, maar ze zorgen ook voor het meeste ademend vermogen. Je wilt er zeker van zijn dat je een tanktop kiest die ademend, lichtgewicht en vochtafvoerend is. Als je de voorkeur geeft aan dikkere bandjes, dan is de Good karmaTop perfect, en als je op zoek bent naar dunnere bandjes, dan is de Manduka Top een geweldige optie.


Korte mouwen

Als je liever in een shirt met korte mouwen wandelt, moet je ervoor zorgen dat je er een kiest die vochtafvoerend, lichtgewicht en ademend is. Mijn twee favoriete shirts met korte mouwen zijn Gavelo bamboo Shirts. Superlicht en ademend, waardoor ze geweldig zijn om te dragen tijdens het wandelen bij warm weer.


Als je wilt leren wat je moet dragen tijdens het wandelen bij warm weer, dan is deze gids een geweldige plek om te beginnen! Het heeft alles wat je nodig hebt om te begrijpen wat je moet dragen bij warm weer en wandeltips!

In mijn volgende blog ontdek je alles over sokken en schoenen !


Veel wandelplezier !

Wij zijn lid van de Florastappers Gent want het is plezanter om samen met andere te stappen.


177 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加

Gerelateerde producten

bottom of page