top of page

Join the Club

Join our email list and get access to specials deals exclusive to our subscribers.

Welke zonneproducten heb je nodig als je gaat zwemmen of duiken in open water

DE ZON EN ZONBESCHERMING

De zon heeft veel voordelen voor de mens, zoals het stimuleren van de aanmaak van Vitamine D in ons lichaam. Vitamine D is belangrijke voedingsstof voor de gezondheid van botten, het immuunsysteem, spieren en mentaal welzijn. Echter, te veel blootstelling aan de zon kan leiden tot verbranding, huidbeschadiging en huidkanker. Het gebruik van zonnebrandcrème beschermt de huid tegen de schadelijke effecten van de zon, zoals huidveroudering en huidkanker. Maar hoe werkt zonnebrandcrème precies.


SPF

SPF staat voor Sun Protection Factor en is een maatstaf voor de bescherming van de huid tegen UVB-straling. Hoe hoger de SPF, hoe langer je beschermd bent tegen de zon. Een zonnebrandcrème met een SPF van 15 beschermt bijvoorbeeld 93% van de UVB-straling, terwijl een zonnebrandcrème met een SPF van 30 ongeveer 97% van de UVB-straling blokkeert. Het is belangrijk om minimaal een zonnebrandcrème met een factor 30 te gebruiken.UVA-en UVB straling

UVA-en UVB straling zijn twee soorten ultraviolette straling die worden uitgezonden door de zon. Hoewel beide soorten straling schadelijk zijn voor de huid, hebben ze verschillende eigenschappen en effecten.

UVA-straling heeft een langere golflengte dan UVB-straling en dringt dieper door in de huid. Ongeveer 95% van de UV-straling die de aarde bereikt is UVA-straling. UVA-straling is het hele jaar door aanwezig, zelfs op bewolkte dagen, en kan door ramen dringen. Het kan leiden tot vroegtijdige huidveroudering, rimpels, verlies van elasticiteit, en pigmentvlekken. UVA-straling wordt ook geassocieerd met het ontstaan van huidkanker.

UVB-straling heeft een kortere golflengte dan UVA-straling en dringt minder diep door in de huid. Ongeveer 5% van de UV-straling die de aarde bereikt is UVB-straling. UVB-straling is het sterkst tijdens de zomermaanden en op plaatsen dichter bij de evenaar, en kan leiden tot het verbranden van de huid en huidkanker.

Om de huid effectief te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon, is het belangrijk om een zonnebrandcrème te gebruiken die bescherming biedt tegen zowel UVA- als UVB-straling. Bij het kiezen van een zonnebrandcrème is het belangrijk om te letten op het SPF-niveau en de bescherming tegen UVA-straling. Een breed spectrum zonnebrandcrème met een SPF van minimaal 30 biedt een goede bescherming tegen schadelijke effecten van de zon.Chemische en minerale filters


Er zijn twee soorten filters in zonnebrandcrème: chemische en minerale filters. Chemische filters absorberen UV-straling en zetten deze om in warmte. Minerale filters, weerkaatsen de UV-straling van de huid. Voorbeelden van minerale filters zijn zinkoxide en titaniumdioxide, deze filters zijn over het algemeen veiliger voor de huid dan chemische filters. Fysieke filters zijn zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Ook zijn minerale filters vaak biologisch afbreekbaar en niet-toxisch voor het waterleven.Hoe kies je een goede zonnebrandcrème?

Bij het kiezen van de juiste zonnebrandcrème is het belangrijk om rekening te houden met je huidtype en de mate van bescherming die je nodig hebt. Mensen met een gevoelige huid of huidaandoeningen zoals eczeem of rosacea, kunnen het beste kiezen voor een zonnebrandcrème met minerale filters en zonder irriterende stoffen. Breng de zonnebrandcrème aan voordat je naar buiten gaat, en herhaal het aanbrengen iedere twee uur en na het zwemmen of zweten.

Door bewust te zijn van de voor- en nadelen van de zon en het belang van goede zonbescherming, kun je genieten van het mooie weer zonder je zorgen te maken over de gezondheidsrisico’s!

Ben jij op zoek naar een goede natuurlijke zonnebrandcrème met minerale filters? Kijk dan eens bij ons aanbod : reef proof


Amazinc!

De zonnebrandcrèmes van Amazinc! bevatten minerale filters. De producten zijn 100% natuurlijk, een zonnebrand zonder schadelijke stoffen, en zijn reef safe (veilig voor het koraal) en veilig voor de mens om te gebruiken. De producten van Amazinc! vind je hier

bron : Oceonics

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page