top of page

Yin Yang Yoga of De essentie van het leven met QI GONG

Bijgewerkt op: 25 feb. 2023


Je hoort vaak over 'NIEUWE DOORBRAKEN' in dit moderne tijdperk, vooral als je probeert bij te blijven met wellness trends.
Er zijn “doorbraak” diëten en “doorbraken” in de wetenschap, en… overal waar je kijkt zijn er doorbraken.
Maar hoe zit het met onze oude voorouders? We horen niet vaak over HUN doorbraken. Ze worden tenminste niet op dezelfde manier uitgespuugd als de moderne.
Het Woordenboek definieert een doorbraak als "een plotselinge vooruitgang, vooral in kennis of techniek."
Volgens deze definitie is het echt niet moeilijk om te zeggen dat het concept van yin en yang vroeger een doorbraak was.
(Voor het geval je niet bekend bent met yin en yang, het zijn de polariteiten die in de structuur van de werkelijkheid zijn ingebouwd. Yin is nacht, hemel, vrouwelijk, ontvankelijkheid en zachtheid. Yang is dag, aarde, mannelijk, inspanning en hardheid. Yin bevat altijd wat yang en yang bevat altijd wat yin.)
De eerste Chinese karakters voor yin en yang werden gevonden in orakelbeenderen in de 14e eeuw voor Christus. In die tijd kwam kennis vaak rechtstreeks uit de elementen zelf, zoals ervaren door de vroege Chinezen. Terwijl ze het samenspel van het leven en de elementen gedurende tientallen jaren observeerden, leidden ze een filosofie af op basis van wat ze zagen.
En tot op de dag van vandaag helpt het yin yang-concept de vraag te beantwoorden:
"Wat is de essentie van het leven?"
Een antwoord op deze vraag is dat qi, of levensenergie zelf, simpelweg is wat ontstaat uit de dans tussen yin en yang.
Op deze manier begrepen, kunnen we zeggen dat de essentie van levensenergie "verandering" is of de beweging tussen tegenstellingen.
Dit was destijds een doorbraak in begrip. Het wonderbaarlijke is dat deze doorbraak vandaag de dag nog steeds geldt.
De essentie van het leven is nog steeds het feit dat alles in het universum voortdurend verandert.
De sleutel om te profiteren van deze doorbraak? Leer yin en yang en de stroom van energie tussen deze polariteiten te herkennen, vooral in jezelf.
De beste manier om dit te doen is door dagelijks bewust met deze principes direct aan de slag te gaan. Wanneer we dit doen, doen we:
Onszelf onze natuurlijke patronen en tijdelijke extremen laten ervaren (ook wel onszelf leren kennen)

Vind uiteindelijk ons natuurlijke centrum... en van daaruit kunnen we op een vloeiende, natuurlijke manier tussen de twee polariteiten stromenNog beter is het ontwikkelen van bewegingsmeditatie die je begeleidt bij het zacht en bewust werken met deze energieën.Patricia's gloednieuwe Ying Yang Qi Gong-vorm is zo'n oefening.


Gemaakt van spontane beweging in de natuur, in deze set ervaar je een unieke combinatie van visualisatie en Qi Gong. Van zodra de temperatuur aangenaam is oefenen we altijd in de nabije natuur.
Door middel van Yin Yang Qi Gong integreer je zachtjes je vrouwelijke en mannelijke energieën en cultiveer je een gecentreerde plek van neutrale krachtenergie in jezelf. En vanuit dat centrum kun je gracieus en behendig reageren op het leven.
Klaar om toegang te krijgen tot meer harmonie, energie, kracht en genezing door de oude doorbraak die bekend staat als yin en yang? Sluit je aan bij ONS GOODQI TEAM en leer Qi Gong elke zaterdag voormiddag.INSCHRIJVEN KAN VIA MAIL, CHAT OF IN ONZE YOGASHOP LA BAHIA

INFO KLIK HIER

27 weergaven0 opmerkingen

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Gerelateerde producten

bottom of page