top of page

6 tips om jouw lichaam en geest te ondersteunen na de feestdagen
Heb je dit jaar opnieuw moeilijk nee kunnen zeggen tegen alcohol apertiefjes, gefrituurde hapjes, taartjes , gluhwein enz ?


Met deze 6 gratis tips ondersteun je jouw lichaam en geeft dit direct effect op jouw brein !


  1. You are only human.

Een persoon met de mogelijkheid tot zelfcontrole. Weet je dat jouw lichaam na het nuttigen van veel suikers en bewerkte voeding, snakt naar meer. Dit heeft te maken met het beloningssysteem in je hersenen en dit maakt het extra uitdagend om dat laatste rondje voorbij te laten gaan op de receptie.Al vanaf het moment dat suiker onze tong raakt, worden er signalen naar het brein gestuurd. Daar wordt naast het smaakcentrum ook het beloningssysteem geactiveerd. Suikers waren in de oertijd immers een zeldzaam goed en onze hersenen zijn nog niet zo ver geëvolueerd dat het doorheeft dat suikers tegenwoordig meer een bedreiging dan beloning zijn. Ons brein produceert dus het beloningshormoon dopamine, waar je blij en euforisch van wordt. Dit is een fijne reactie, dus het is logisch dat je vervolgens snakt naar meer suikers en weer dat fijne gevoel! Maar zo kom je terecht in een vicieuze cirkel en voor je het weet ben je verslaafd zonder dat je het beseft…Je bent je nu bewust bent van het feit dat je hersenen en hormonen nu eenmaal op deze manier werken, maar denk aan jezelf in goede gezondheid en doe een beroep op je wilskracht . Het meest belangrijke daarbij is dat je bewust je gewoonten probeert te veranderen. Je brein is namelijk liever lui dan moe en kiest bij voorkeur voor de gemakkelijkste weg. Als je van gezond eten een gewoonte maakt, valt je brein daar dus automatisch op terug. Dit kost tijd en energie, maar is het dubbel en dwars waard!


2. Stabiliseer je bloedsuikerspiegel.


Suikers doen jouw bloedsuikerspiegel pieken om daarna terug te laten dalen. Het is dus beter om jouw bloedsuikerspiegel niet continu te laten schommelen maar in balans te brengen. Het eten van voldoende eitwitten , goed vetten, gevarieerde groenten en veel vezels helpt echt ! Het supplement FIBERBOOST kan daarbij aanvullen. Het beval o.a. chroom dat er toe bijdraagt een normale bloedsuikerspiegel te bezorgen , wat jouw systeem kan ondersteunen na de feestdagen

FIBERBOOST is :

  • Voedingsvezels tegen hongerige honger

  • Voor algemeen welzijn in het dagelijks leven

  • Voor een aangenaam lichaamsgevoel

  • Laag in calorieën met de natuurlijke zoetheid van stevia

  • Vezelrijk uit 3 verschillende bronnen

  • Met het belangrijke sporenelement chroom voor een gereguleerde bloedsuikerspiegel en een gereguleerde voedingsstofwisseling13. Neem tijd om jouw maaltijden te plannen.


Je had wellicht een paar dagen vrij af en je hoeft je niet aan een strakke planning te houden. Het is dan ook prettig om tijd te nemen en vooraf te bedenken wat je voorbereiden. Ontbijt met lekkere smoothies in jouw favoriete smaak en snel klaar ! De Bodymission shakes bevatten alles wat jouw lichaam nodig heeft voor als je weinig tijd hebt . En je kan ze altijd combineren met nog wat koelkast restjes.


4. Drink voldoende water.


Wanneer je de afgelopen dagen of weken veel of weinig alcohol hebt gedronken, zorg er voor dat je extra veel water drinkt de komende dagen. Niet koud maar op kamertemperatuur in de winter. Ook kruiden thee helpt om de afvalstoffen af te voeren.


Extra tip : drink in de ochtend een glas lauw water met citroensap. Hiermee stimuleer je de aanmaak van maagzuur waardoor de vertering beter verloopt. Gebruik bij voorkeur een rietje om je tandglazuur te beschermen. Let op als je ernstige maagklachten hebt die je eerst met jouw arts contact te nemen.


5. Beweeg , liefst in de natuur of toch tenminste in de buitenlucht.

Bewegen is altijd aangenaam en belangrijk maar na dagen van veel eten en weinig bewegen extra belangrijk.

De suikers in jouw feest lichaam kan je beter verbranden dan ze vast te houden in je lichaam. Zet je spieren aan het werk en je helpt een handje. Wanneer je nuchter beweegt gebruikt jouw lichaam eerst de voorraad van de vorige dag als energie.


Doe QI GONG, al fysieke en mentale voordelen lees je hier6. Ondersteun je lichaam met de juiste supplementen.


Voel je je slap, futloos en vermoeid? Ondersteun dan je energiehuishouding met de juiste voedingstoffen. Je kunt denken aan de volgende supplementen:- IJzer ondersteunt het energieniveau


- Magnesium draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid


- Vitamine B12 helpt energie vrij te maken uit de voeding


- Vitamine C helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen


Je vindt dit allemaal samen om eenvoudige elke dag te gebruiken in deze supplementenOp jouw gezondheid !

Patricia Willems

acupuressuur en qigong trainer
30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page