top of page

Moe of misselijk na de yogales

Bijgewerkt op: 30 sep. 2020

In ons bindweefsel kan opgeslagen spanning en emotie vastzitten.


Soms is dat spanning van lang geleden, maar het kan ook spanning zijn die je vandaag hebt opgelopen. Met yoga stretch je diep in het bindweefsel en daarmee geef je je lichaam de ruimte om deze spanning daar los te laten.
Als er veel spanning vast zit door een drukke werkweek of een lange periode van stress, kan dit zich uiten in moeheid, vlak na een houding of op dezelfde dag.


Dit gaat vanzelf weer over. Belangrijk is om je lichaam hierin te respecteren.

Ook kun je soms gaan gapen (=ontspanning) of komen er emoties vrij en merk je dat je emotioneler wordt (bijvoorbeeld verdrietig zijn, je boos of geërgerd voelen).
Het kan ook zijn dat je moet huilen. Dit is heel normaal en het is eigenlijk alleen maar fijn en helend dat dit gebeurt, want daarmee laat je oude spanning los.


Omdat je gevoelens, die opgeslagen zaten in je lichaam, erkent en toestaat om deze te voelen, zullen ze loslaten en uit je systeem gaan. Hierdoor kan er ruimte ontstaan voor ontspanning en een gevoel van rust en kalmte. Ook voelt je lichaam hierna vaak krachtiger en vrijer en voel je je meer geaard.
Heel sporadisch kan het zijn als een houding zo diep werkt op je bindweefsel dat je misselijkheid ervaart. Dit is meestal een teken dat er veel opgeslagen spanning vast zat en nu los is gekomen. Niet iedereen ervaart dit op deze manier, maar schrik er niet van. Dit gaat vanzelf weer over, vaak vlak daarna of in ieder geval binnen een paar uur. Een glas water of kruidenthee na afloop van je yin yogales draagt bij aan het verwijderen van de afvalstoffen die zijn vrij gekomen.
Je kan dit ook hebben na een massage, daarom vraag ik ook altijd om niet vlak voor of na een behandeling te eten.


Namasté.

Patricia , yoga en massage rebel


341 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page