Moe of misselijk na de yogales

Bijgewerkt op: 30 sep. 2020

In ons bindweefsel kan opgeslagen spanning en emotie vastzitten.


Soms is dat spanning van lang geleden, maar het kan ook spanning zijn die je vandaag hebt opgelopen. Met yoga stretch je diep in het bindweefsel en daarmee geef je je lichaam de ruimte om deze spanning daar los te laten.
Als er veel spanning vast zit door een drukke werkweek of een lange periode van stress, kan dit zich uiten in moeheid, vlak na een houding of op dezelfde dag.


Dit gaat vanzelf weer over. Belangrijk is om je lichaam hierin te respecteren.

Ook kun je soms gaan gapen (=ontspanning) of komen er emoties vrij en merk je dat je emotioneler wordt (bijvoorbeeld verdrietig zijn, je boos of geërgerd voelen).
Het kan ook zijn dat je moet huilen. Dit is heel normaal en het is eigenlijk alleen maar fijn en helend dat dit gebeurt, want daarmee laat je oude spanning los.


Omdat je gevoelens, die opgeslagen zaten in je lichaam, erkent en toestaat om deze te voelen, zullen ze loslaten en uit je systeem gaan. Hierdoor kan er ruimte ontstaan voor ontspanning en een gevoel van rust en kalmte. Ook voelt je lichaam hierna vaak krachtiger en vrijer en voel je je meer geaard.