de 8 beste acupressuur punten bij depressie en angst

Bijgewerkt op: 16 jun.

Depressie. De ziekte van onze tijd ? Dit wordt vaak beweerd. We worden dag en nacht overspoeld met beelden, geluid en gedachten. Constante rust vinden is onmogelijk geworden.


Zelf beoefen ik yoga, qi-gong en meditatie en weet ik dat dit zeer efficiënt is. Daarnaast gebruik ik positieve affirmaties en druk ik gerichte acupressuur punten in ter ondersteuning.


Een depressie heeft een ernstige negatieve impact op jouw leven en jouw omgeving en uit mijn lange jaren persoonlijke en professionele ervaring is een synergie van behandelingen het enige wat je echt op weg helpen.

.

Wanneer kan je van een depressie spreken ?

- constant gevoel van verdriet hebben

- geen interesse hebben in activiteiten die je vroeger graag deed

- gevoel van in een vicieuze cirkel te zitten van negativiteit

- geen uitzicht zien


Wat is de oorzaak ?

Het is zeer moeilijk om een exacte reden te vinden omdat ieder mens anders reageert op bepaalde omstandigheden. Er kan iets heftigs in jouw leven gebeurd zijn, het kan een medische oorzaak hebben, je kan genetisch gevoelig zijn, etc... Kan acupressuur / acupunctuur helpen ?


Waarom vind ik dat acupressuur als holistische behandeling een oplossing kan bieden in de behandeling van depressieve gevoelens ?


Zelf kampte ik jaren terug met een depressie en kreeg ik alleen maar medicijnen toegediend met als gevolg dat ik mezelf niet meer herkende en nog verder van mezelf kwam te staan. Na twee jaar besloot ik het over een andere boeg te gooien en mede door mijn opleiding Oosterse therapie kwam ik tot de vaststelling dat een gezonde geest alleen maar kan werken in een gezond lichaam en omgekeerd.


Acupressuur/acupunctuur wordt al meer dan 2500 jaar gebruikt voor veel gezondheid issues. Door vingerdruk op verschillende gebieden in het lichaam kan het behandelingsprotocol verlichting brengen bij verschillende aandoeningen en het wordt meer en meer door de westerse geneeskunde als complementair aanzien. Alhoewel de weg nog lang is.


De impact van acupressuur en de mechanismen

Volgens de Traditionele Chinese geneeskunde stroomt onze levensenergie via de meridianen door gans ons lichaam. Als de energiekanalen geblokkeerd zijn ontstaat ziekte , pijn, stress en angst.