top of page

de 8 beste acupressuur punten bij depressie en angst

Bijgewerkt op: 6 jan. 2023

Depressie. De ziekte van onze tijd ? Dit wordt vaak beweerd. We worden dag en nacht overspoeld met beelden, geluid en gedachten. Constante rust vinden is onmogelijk geworden.


Zelf beoefen ik yoga, qi-gong en meditatie en weet ik dat dit zeer efficiënt is. Daarnaast gebruik ik positieve affirmaties en druk ik gerichte acupressuur punten in ter ondersteuning.


Een depressie heeft een ernstige negatieve impact op jouw leven en jouw omgeving en uit mijn lange jaren persoonlijke en professionele ervaring is een synergie van behandelingen het enige wat je echt op weg helpen.

.

Wanneer kan je van een depressie spreken ?

- constant gevoel van verdriet hebben

- geen interesse hebben in activiteiten die je vroeger graag deed

- gevoel van in een vicieuze cirkel te zitten van negativiteit

- geen uitzicht zien


Wat is de oorzaak ?

Het is zeer moeilijk om een exacte reden te vinden omdat ieder mens anders reageert op bepaalde omstandigheden. Er kan iets heftigs in jouw leven gebeurd zijn, het kan een medische oorzaak hebben, je kan genetisch gevoelig zijn, etc... Kan acupressuur / acupunctuur helpen ?


Waarom vind ik dat acupressuur als holistische behandeling een oplossing kan bieden in de behandeling van depressieve gevoelens ?


Zelf kampte ik jaren terug met een depressie en kreeg ik alleen maar medicijnen toegediend met als gevolg dat ik mezelf niet meer herkende en nog verder van mezelf kwam te staan. Na twee jaar besloot ik het over een andere boeg te gooien en mede door mijn opleiding Oosterse therapie kwam ik tot de vaststelling dat een gezonde geest alleen maar kan werken in een gezond lichaam en omgekeerd.


Acupressuur/acupunctuur wordt al meer dan 2500 jaar gebruikt voor veel gezondheid issues. Door vingerdruk op verschillende gebieden in het lichaam kan het behandelingsprotocol verlichting brengen bij verschillende aandoeningen en het wordt meer en meer door de westerse geneeskunde als complementair aanzien. Alhoewel de weg nog lang is.


De impact van acupressuur en de mechanismen

Volgens de Traditionele Chinese geneeskunde stroomt onze levensenergie via de meridianen door gans ons lichaam. Als de energiekanalen geblokkeerd zijn ontstaat ziekte , pijn, stress en angst.Hier zijn de 8 punten die ik zelf ook gebruik : wil je ze exact vinden ga dan langs bij een gediplomeerd acupuncturist of acupressuur therapeut


1/ CV4 conceptievat 4 is zeer effectief om chronische en aanslepende aandoeningen te behandelen. Naast de behandeling van depressies, wordt dit ingezet bij problemen met de urinewegen, menstruatie en sexuele ongemakken, menopauze symptomen en andere spijsvertering gerelateerde aandoening. Kortom, alles wat zich aan de onderkant van het bovenlichaam afspeelt.

Zelf en ook enkele van mijn klanten leggen op dit belangrijke gebied vaak een magneet. (meer info klik hier)2/ CV6 conceptievat 6 Qihai


3/ CV12 Zhongwan , dit punt helpt bij spijsverteringsproblemen, een overgevoelige maag, diaree en hartkloppingen. Ook slapeloosheid, angst en piekeren kunnen hiermee goed behandeld worden.


4/ LI4 HeGu dit is één van de alarm of ehbo punten op de handen. Breng duim en wijsvinger samen en op het hoogste punt van de vouw is HeGu. Voor migraine en spanningshoofdpijn.5/ PC6 master of hearts bevindt zich aan de binnenkant van de onderarm en ondersteunt je bij emotionele onbalans zoals manie, angst en plots stemverlies


6/ GB34 Yanglingquan ligt aan de buitenkant van de knie achter de fibula en is efficiënt bij sciatic , krampen en vermoeide benen, galstenen en neerslachtigheid7/ ST36 Zusanli voor darmproblemen , ongemakken , braakneigingen, stress en vermoeidheid8/ K3 TaiXi dit punt is bekend als nierpunt 3 en ook één van de alarmpunten en wordt in de TCM aanzien als bron van leven. Dit is niet alleen gelinkt aan de nieren, het vertegenwoordigt ook de levenskracht waar je mee geboren wordt en die afneemt door de ouder worden.

Je vindt dit punt voor de achillespees en is efficiënt bij warmte opwellingen , bij artritis, nachtelijk zweten, dementie, tandproblemen en onvruchtbaarheid, voortijdige ejaculatie, plasproblemen etc.
Wil je graag een behandeling of begeleiding in het gebruik van de acupressuur punten neem dan contact met Patricia.


Flow free !


Heb je iets aan deze tips, laat het even weten in de comments, dat vindt ik fijn en misschien kan je er andere mensen mee helpen


Door de wereldwijde pandemie zijn nog meer mensen angstig geworden en ben ik op zoek gegaan naar een complementaire behandeling. Naast shiatsu therapie is QI-GONG yoga in 2020 op mijn pad gekomen. En doordat ik zelf enorm veel voldoening hieruit kreeg ben ik met een groep gestart en geef ik nu elke zaterdagvoormiddag QIYOGA.

Alle deelnemers zeggen na elke weken dat dit een zeer positieve impact op hun leven en relaties heeft.

Woon je in onze buurt dan ben je altijd welkom om te komen meeflowen. En anders kijk zeker in jouw buurt of er iemand is die opgeleid is in QIGONG of restorative yoga.


Deze toolkit helpt mij om elke dag te focussen op wat echt telt


BESTEL DEZE LEVENS VERANDERDE SET DOOR GEWOON OP DE FOTO TE KLIKKEN EN JE KAN BINNEN 48 U STARTEN

1.416 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page