top of page

Yoga vs Qi-Gong (training in destelbergen)

Bijgewerkt op: 8 apr.

Twee praktijken , één intentieZowel Qi Gong als Yoga zijn krachtige praktijken die beweging en meditatie gebruiken om gezondheid en vitaliteit te cultiveren.


In het Westen is yoga steeds populairder geworden, en met goede reden. In sommige steden is het een van de meest voorkomende vormen van lichaamsbeweging.


Dagelijks vragen mensen mij : " wat is dat QI-GONG" ?


Sinds 2019 combineert Patricia het beste van de twee. Hierna lees je waarom.


Qi Gong bevindt zich in een eerder stadium van opkomst in de westerse cultuur.


Het kan echter veel verbazingwekkende voordelen opleveren die nieuwe beoefenaars graag willen ontdekken.


In deze blogpost worden de overeenkomsten en verschillen tussen Qi Gong en Yoga onderzocht.


In elke beoefening schuilt grote wijsheid, en begrip helpt ons om van elke beoefening te leren.


Twee praktijken, één intentie


Hoewel de titel van deze blogpost Qi Gong vs. Yoga is, is er niets tegenstrijdig aan de relatie tussen de twee.


In feite zijn Qi Gong en Yoga gebaseerd op opmerkelijk vergelijkbare concepten en volgen ze dezelfde intentie.


Beide praktijken werken met onze interne levenskrachtenergie. Bij Qi Gong noemen we dit Qi.

In yoga wordt het prana genoemd.

Qi en Prana zijn beide de essentiële levenskracht die in alle levende wezens stroomt. Het is onze bedoeling om bij elke beoefening met deze energie te werken om ziekte te voorkomen en vitaliteit te cultiveren.Elke praktijk speelt ook een vergelijkbare rol in hun respectievelijke medische en gezondheidsscholen.


Yoga is een tak van Ayurveda en betekent ‘wetenschap van het leven’.

Op dezelfde manier is Qi Gong een van de vijf takken van de traditionele Chinese geneeskunde en betekent ‘werken met levenskrachtenergie’.


Ademhaling, meditatie en beweging zijn allemaal essentiële elementen van elke beoefening. Beiden erkennen het belang van de integratie van lichaam en geest voor de gezondheid van het geheel. Sterker nog, elke praktijk werkt zelfs met Vijf Elementen.

Naast de verbinding tussen lichaam en geest onthult elke beoefening een pad naar het vinden van hogere waarheid. Als een verkenning en cultivering van het zelf leiden Yoga en Qi Gong ons op een innerlijke reis die ons meeneemt naar de bron van al het bestaan.


In Qi Gong praten we vaak over hoe elk individu een microkosmos is van het hele universum, en yoga onthult een soortgelijk begrip en verbinding met de Kosmos.

Het is ook fascinerend dat Qi Gong en Yoga beide zijn geëvolueerd onder invloed van elkaar. Qi Gong vindt zijn oorsprong in het oude China, terwijl Yoga uit India komt. Hoewel Chinese wijzen en Indiase yogi’s hun waarheden vaak geïsoleerd van de ander ontdekten, maakten beiden regelmatig uitstapjes naar de regio van de ander om te delen en les te geven. Door dit proces ontwikkelden Qi Gong en Yoga zich om twee verschillende manieren te weerspiegelen om dezelfde intentie te beoefenen.Een paar verschillen tussen Qi Gong en Yoga


Hoewel Yoga en Qi Gong een vergelijkbare intentie delen, werken ze elk met verschillende methoden om de levenskrachtenergie van het lichaam te cultiveren. Bij yoga besteden we meer aandacht aan stretchen, omdat dat een van de belangrijkste elementen is bij het loslaten van spanning en het vrijmaken van stagnerende energie.


Bij Qi Gong concentreren we ons meer op vloeiende bewegingen die de energieën en het gedrag van de natuur weerspiegelen. Bovendien heeft Qi Gong wortels in de vechtsporten, dus veel rekoefeningen en houdingen zijn meer gericht op veerkracht, wat een combinatie is van zowel kracht als flexibiliteit.

Hoewel strekken nog steeds een belangrijk onderdeel van Qi Gong is, bevatten veel strekoefeningen vloeiende bewegingen. Bij Qi Gong beschouwen we water als het meest flexibele element, dus ligt er een sterke nadruk op stroming.


KIES WAT BIJ JOU OP DIT MOMENT PAST


Yoga is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een diepe rekoefening. Voor velen is yoga een uitstekende aanvulling op andere fysieke activiteiten zoals hardlopen of fietsen. Er is echt geen betere manier om spanning en stijfheid in al uw spieren los te laten.

Voor degenen die op zoek zijn naar bewuste beweging en flow, kan Qi Gong veel grote voordelen bieden. Qi Gong werkt zowel op kracht als op flexibiliteit, waardoor het een geweldige allround workout is. Beide praktijken kalmeren de geest en zorgen voor een diepe integratie tussen alle delen van je ZIJN.


Bij ONS GOODQI TEAM concentreert Patricia zich op routines waarmee u kunt genieten van de grote voordelen die elke oefening te bieden heeft. Door al vroeg in de beoefening diepe rekoefeningen te doen, kunnen we het lichaam voorbereiden op voedende stromen en ontspannende meditaties.

De lessen van Patricia zijn uniek omdat ze de voordelen van elke praktijk echt integreren.

Als je al een toegewijde yogi bent, zal je merken dat Qi Gong je routine kan aanvullen.
Veel yogastudenten kiezen ervoor om na hun reguliere yogabeoefening een vloeiende Qi Gong-routine toe te voegen om alle delen van hun lichaam en geest te cultiveren.

Of je nu een ervaren Qi Gong-beoefenaar bent of helemaal nieuw bent in de beoefening, Patricia haar lessen zijn een geweldige manier om te leren en te groeien.


Oefenen met de kennis die je al in jou hebt, volgens de seizoenen, met de natuur op weg naar een betere versie van jezelf.


Wil je graag mee doen ? In de winterperiode oefenen we binnen , vanaf de lente bij zachte temperaturen zoeken we de natuur op. Je hebt geen specifieke ervaring nodig.


stuur gewoon een mailtje naar Patricia : labahia9070@gmail.com


Amifutuofo ,

Patricia22 weergaven0 opmerkingen

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note

Gerelateerde producten

bottom of page