top of page

Hoe bescherm je jouw hart energie ?

hoe kan je jouw hart energie beschermen vanuit de wetenschap QI GONG en Traditionele Chinese GeneeskundeAls je hart in vrede is, voelt alles in het leven gewoon beter. Als je hartenergie daarentegen uit balans raakt, kan dit een negatieve invloed hebben op alle aspecten van je welzijn.


In het moderne leven zijn er veel elementen die een negatieve invloed kunnen hebben op je hartenergie. Stress, angst en over stimulatie zijn slechts enkele veelvoorkomende oorzaken van onevenwichtigheden in de energie van het hart. Gelukkig zijn er eenvoudige maar krachtige strategieën die je kunnen helpen je hartenergie te beschermen in een turbulente wereld.


In deze blog bespreken we vijf manieren om je hartenergie sterk en in balans te houden met behulp van de principes van de Chinese geneeskunde en Qi Gong.


Breng tijd door met mensen die je een goed gevoel geven

Het is niet verrassend dat je hartenergie sterk wordt beïnvloed door de mensen met wie je tijd doorbrengt. Als je jezelf omringt met mensen die chronisch negatief of prikkelbaar zijn, ga je die energie waarschijnlijk zelf op je nemen. Aan de andere kant, als je tijd doorbrengt met mensen die inspirerend en opbeurend zijn, zal je die geweldige kwaliteiten in je opnemen.


Je hart gedijt als je positieve verbindingen met anderen aangaat. Denk daarom goed na over met wie je je wilt omringen. Als iemand je blij en geïnspireerd laat voelen, zal het je hartenergie verhogen.


Naast tijd doorbrengen met de juiste mensen, is het ook nuttig om samen leuke activiteiten te ondernemen. Als jij en je vrienden van dansen, wandelen of schilderen houden, maak dan wat tijd vrij om samen van de door jou gekozen activiteit te genieten. Sterker nog, maak er een wekelijkse gewoonte van waar je naar uitkijkt.


Zorg ervoor dat u genoeg tijd alleen krijgt

Hoe geweldig het ook is om tijd door te brengen met mensen om wie je geeft, het is ook belangrijk om tijd alleen door te brengen. Anders kan te veel van het goede overweldigend zijn en je hartenergie schaden.


Om je hartenergie te beschermen en te voeden, moet je wat tijd alleen besteden. Hierdoor kun je emoties verwerken en de verbinding met jezelf herstellen. Als je tijd alleen doorbrengt, probeer dan dingen te vermijden die stress of angst veroorzaken. Buiten wandelen of een dagboek bijhouden kan een geweldige manier zijn om te ontspannen en je hartenergie op te laden.


Minimaliseer stress

Net zoals je hartenergie gevoelig is voor de energie van andere mensen, is het ook gevoelig voor stress. Als je chronisch stress of angst in je lichaam vasthoudt, kan dit je hartenergie verzwakken en tot onevenwichtigheden leiden.


Een manier om stress te minimaliseren, is door veel van de externe prikkels die stress veroorzaken te vermijden. Gebruik bijvoorbeeld geen media die zich alleen richten op negatieve gebeurtenissen. Hoewel het belangrijk is om een geïnformeerde burger te zijn, is het verstandig om een filter te hebben als het gaat om de informatie die je tot je neemt en wanneer.


Het is natuurlijk onrealistisch om te denken dat je stressvolle situaties altijd kunt vermijden. Zelfs geweldige relaties kunnen immers soms tot stress leiden. Daarom is het belangrijk om strategieën en technieken te hebben die je helpen stress los te laten voordat het de kans krijgt om je hartenergie negatief te beïnvloeden. Een manier om dit te doen is door naar buiten te gaan.


Ga naar buiten en geniet van de natuur

Tijd doorbrengen in de natuur heeft veel belangrijke voordelen, waaronder het versterken en in balans brengen van je hartenergie.


Als je jezelf onderdompelt in de natuurlijke wereld, gebeuren er een paar dingen. Om te beginnen is het gemakkelijker om te ontspannen en stress los te laten als je omringd bent door schoonheid. Of je nu naast een bergrivier staat of op het strand ligt, je kunt hetzelfde diepe gevoel van kalmte en vrede ervaren. Het loslaten van stress is een belangrijk onderdeel van het beschermen van je hartenergie.


Naast het verlichten van stress, helpt tijd doorbrengen in de natuur ook om je interne en hartenergie te stimuleren. Dit komt omdat de natuur een overvloed aan Qi biedt, als een elixer dat oude energie reinigt en je doordrenkt met verse, voedende Qi. Dit verhoogt je hartenergie en geeft je een gevoel van innerlijke vrede en vreugde.


Oefen Qi Gong

Een andere geweldige manier om je hartenergie te beschermen, is door Qi Gong te beoefenen!


Qi Gong verhoogt je hartenergie door je zenuwstelsel te helpen van een sympathische naar een para sympathische toestand te gaan. Dit betekent dat u in plaats van in de "vecht- of vluchtmodus" te zijn, spanning kunt loslaten en in een staat van "rust en verteren" kunt komen.


Bovendien kunnen specifieke Qi Gong-oefeningen je helpen je hartenergie te versterken door het vuurelement te cultiveren. In de Chinese geneeskunde en Qi Gong is het vuurelement direct verbonden met je hartenergie. Wanneer je leert hoe je het vuurelement kunt gebruiken, kun je meer liefde, vreugde en vrede ervaren in het dagelijks leven.
Leer Qi Gong-praktijken om uw vuurelement te stimuleren en uw hartenergie te beschermen


Het is niet verrassend dat je vuurelement en hart verbonden zijn met de zomer. Dat betekent dat dit het perfecte moment is om onze QiYoga Gong voor jouw hart energie te proberen.


Wanneer je mijn QIYoga voor het hart volgt, leer je krachtige oefeningen die zijn ontworpen om het vuurelement te cultiveren en je hartenergie te beschermen. En omdat dit een bijzondere workshop is, kun je later dit jaar vanuit je luie stoel genieten van de lessen wanneer je maar wilt en oefenen vanuit mijn online programma (komt later dit jaar)


Klik op onderstaande banner om te ontdekken hoe Qi Gong voor jouw hart kan helpen om je dit seizoen op je best te voelen.


zie ik je zaterdag in de les ? info en vragen klik op de foto


Patricia , qigong trainer, Shaolin academy, acupressuur therapeute

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Gerelateerde producten

bottom of page