top of page

Jin Shin Jyutsu , de kracht van jouw handen

Bijgewerkt op: 11 dec. 2023Als Shiatsu therapeute krijg ik heel uiteenlopende mensen over de vloer met evenveel aandoeningen.


Onlangs had ik een persoon die over enkele dagen een heup vervanging moest laten doen. Een chirurgische ingreep heeft altijd een enorme impact op al onze bio energetische systemen. Omdat hij een vaste klant voor voetreflexologie is , ken ik zijn voorgeschiedenis natuurlijk ook goed.


Maar ik besloot om nu een paar dagen voor de ingreep te werken op zijn energie sloten. Zodat hij krachtig en rustig de ingreep tegemoet kan gaan.WAT IS DIT ?


Jin Shin Jyutsu is niet erg bekend, maar de praktijk belooft genezing van het hele lichaam, hetzij met een beoefenaar of thuis.


In de familie van energie helende behandelingen is Jin Shin Jyutsu niet zo bekend als reiki of andere technieken.


Deze techniek werkt als acupunctuur zonder naalden. Hoewel je variaties op de naam kunt zien, zoals Jin Shin Do, een soort acupressuur ontwikkeld door psychotherapeut Iona Marsaa Teeguarden, dat alle vormen van Jin Shin in wezen hetzelfde zijn. Ze komen allemaal voort uit een Japanse man geboren in 1886 genaamd Jiro Murai. En deze techniek volg ik het liefste.


Murai werd op 26-jarige leeftijd ongeneeslijk ziek en trok zich terug in een hut waar hij vastte, mediteerde en op wonderbaarlijke wijze werd genezen. Hij wijdde de rest van zijn leven aan het begrijpen van het genezingsproces. Hij gaf wat hij leerde door aan een student, een Japans-Amerikaanse vrouw genaamd Mary Burmeister, die wordt gecrediteerd voor het brengen van Jin Shin Jyutsu naar het Westen.


Het proces is vergelijkbaar met reiki, waarbij een beoefenaar zijn handen op iemands lichaam legt en universele energie gebruikt om het weer in balans te brengen. “We geven onze energie niet weg. We nemen geen energie van de persoon. We boren universele energie aan zodat we een vat kunnen zijn in plaats van een bron. We laten dit licht bewegen om de energie van het lichaam te faciliteren”


Maar daar eindigen de overeenkomsten. Door een combinatie van meelevend luisteren en afstemmen op de energetische pols van de patiënt, beslist de beoefenaar op welke specifieke volgorde van genezing hij zich moet concentreren. “We hebben het lichaam gelezen. We voelen het lichaam en luisteren naar wat de persoon zegt. Wij beoordelen de persoon”


De praktijk omvat 26 SEL's (Safety Energy Locks), Ze zitten aan beide kanten van het lichaam. "Het zijn meestal gewrichten in de knie, enkel of pols. Ze fungeren als waarschuwingssignalen. Als een of meer van hen zich sluit, is er energetisch iets aan de hand. Als alle 26 open zijn, is er geen ziekte. Zaken als trauma en ziekte kunnen ervoor zorgen dat ze sluiten. Als je je handen op het lichaam legt, voel je de energie opengaan.” Voor cliënten die deze behandeling ervaren, "Het voelt echt geweldig, alsof je in een staat van diepe ontspanning bent."“Mensen vinden grote opluchting. Het is als een meditatiebeoefening. Voor de meeste mensen wordt het een belangrijk onderdeel van hun zelfzorg.” Dit is vandaag de dag vooral relevant wanneer het onmogelijk kan zijn om toegang te krijgen tot persoonlijke sessies met een wellness-beoefenaar.Bij paniekaanvallen raadt Brink aan om je wijsvinger vast te houden. Ze zegt dat je op deze manier de emotie van angst vasthoudt. “Angst is een oorzaak van ziekte en disharmonie. Elk van de vingers kan worden gebruikt om verschillende emoties te harmoniseren. Ook kan het orgaanfuncties harmoniseren”


Als je je zorgen maakt, zegt ze: "De duim helpt om zorgen te harmoniseren. Het is een aangeboren deel van ons. Een baby zuigt op zijn duim omdat het zichzelf kalmeert en het helpt ook bij de spijsvertering. Om zorgen te harmoniseren, kun je je duim vasthouden.


Bij mijn patient had een een heel helend effect en zeer diepe ontspanning zodat hij zonder angst, noch stress de ingreep kan ondergaan.


Ken jij iemand die dit goed kan gebruiken of kamp je zelf met geblokkeerde emoties ?

Maak vandaag een afspraak of geef een behandeling als geschenk.


Patricia, shiatsu en qigong trainer


bron : The Art of Jin Shin17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Gerelateerde producten

bottom of page